powered by Surfing Waves

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Με τροπολογία λύνεται το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών



Με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Διαφάνεια –Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης λύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών μετά της 29/2/2016.

Το τέλος Φεβρουαρίου είχε τεθεί ως όριο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών. Ωστόσο οι διαγωνισμοί καθυστέρησαν σημαντικά γεγονός το οποίο οφείλεται σε ένα σημαντικό ποσοστό στην επιβολή περιορισμού κεφαλαίων κίνησης.

Ο νομοθέτης προβλέπει στη τροπολογία ότι, μετά από αιτήματα αρκετών περιφερειών, «για να μη διαταραχθεί η μεταφορά των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους…κρίνεται αναγκαία η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2015-2016.

Επιπλέον ειδικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων καταργείται ο περιορισμός των 20 χιλιομέτρων. Ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών που φοιτούν σε αυτές τις κατηγορίες σχολείων αντιμετώπιζαν πρόβλημα ξεπερνούσαν κατά πολύ τους περιοριστικούς όρους των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Η τροπολογία


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.