powered by Surfing Waves

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυση του ΥΠΕΣΔΑ κατά των δημάρχων Αγρινίου και Βόνιτσας–Ακτίου γιατί δεν αποδέχθηκαν όπως εντάλθηκαν τα σκουπίδια των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους Χ.Υ.Τ.Α. διαχείρισης τους

Μήνυση κατά δημάρχων Αγρινίου και Βόνιτσας –Ακτίου κατέθεσε ο Γ.Γ. Συντονισμού Αποβλήτων του ΥΠΕΣΔΑ

απορρίμματαΣτην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, βρίσκεται υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά η οποία κατατέθηκε σήμερα, 2-2-2016, από το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Ευάγγελο Καπετάνιο.

Η αναφορά στρέφεται κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας – Ακτίου, Θεόδωρου Αποστολάκη, καθώς και κατά των Προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων – Φο.Σ.Δ.Α. των Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπα και Χ.Υ.Τ.Α. Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαπίρη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣΔΑ «η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη διότι, οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ειδικότερα, δεν αποδέχονται, όπως εντέλλονται με τις άνω, σχετικές αποφάσεις του, αστικά στερεά απόβλητα, των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και των διαμερισμάτων των άνω Δήμων, στους άνω Χ.Υ.Τ.α. διαχείρισής τους, όπως ο κ. Γενικός Γραμματέας τους είχε καλέσει να πράξουν, με επιστολή του και για χρονικό διάστημα, μόνον τριών (3) μηνών, δηλαδή έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.

Ο κ. Γενικός, εξερχόμενος του μεγάρου του Αρείου Πάγου, έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

”Η Δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται την δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί, πως θα υφίσταται άμεσα, τις δυσμενείς για τον ίδιο, νόμιμες συνέπειες των πράξεών του»».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.