powered by Surfing Waves

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Συμμετέχω στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του δήμου 2015



Σύμφωνα με  το ν. 4172/2013 (άρθρο 77) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου οφείλει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου να έχει λάβει απόφαση επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2015, το οποίο έχει λάβει από την Εκτελεστική Επιτροπή.  Το εγκεκριμένο σχέδιο  προϋπολογισμού αποστέλεται  στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών,  για έλεγχο απο το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ .   Ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή  της Δημοτικής Αρχής Ψαρρού ετοίμασε  ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2015 που πήγε χθές στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου.

Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός (Σ.Π) είναι μια διαδικασία συμμετοχής και εμπλοκής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που έχουν να κάμουν με τους στόχους, την κατανομή, τις προτεραιότητες των επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο.  Η διαδικασία αυτή αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια ενός έτους ώστε να καταρτιστεί αφενός μια πρόταση προϋπολογισμού βάσει των αιτημάτων των πολιτών, και αφετέρου μια διαδικασία ανοιχτού ελέγχου της ποιότητας και ποσότητας του αποτελέσματος. Αν θέλουμε να  ορίσουμε τον Σ.Π. με σύντομο τρόπο, θα λέγαμε ότι είναι η «μέθοδος» εκείνη που μπορεί να μετατρέψει τη διοίκηση σε αυτοδιοίκηση. Να δώσει αν θέλετε νόημα και περιεχόμενο στο δημοτικό γίγνεσθαι και όχι μόνο .



Στα πλαίσια της συμμετοχής των πολιτών το Ε.Β.  σας καλεί να καταθέσετε τις απόψεις σας.
 H απάντηση των παρακάτω ερωτήσεων μπορεί να  προσφέρει  καλύτερο προσανατολιμό στην νέα Δημοτική Αρχή στη λύση άμεσων καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημότης. 



1.Aναφέρατε τους κυριότερους στόχους που πρέπει, κατά την γνώμη σας, να θέσει ο Δήμος  για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2015) για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015


2. Aναφέρατε τις σημαντικότερες δράσεις και τα σημαντικότερα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο (2015)


3. Γνωρίστε μας τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε (περιγράψτε τα κυριότερα προβλήματά σας)


 Χρησιμοποιήστε το χώρο των  σχολίων για τις απαντήσεις σας



Διαβάστε επίσης

Με προϋπολογισμό Ψαρρού θα πορευθεί ο δήμος το 2015

Τριμηνιαία έκθεση οικονομικών του δήμου: 3,5 χρόνια σκότος και ξαφνικά φώς, αποκλίσεις πάνω από 10%

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.