Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα από το 2016
Η αντίστροφη μέτρηση για το «ξήλωμα» των πλασματικών αντικειμενικών τιμών και την αντικατάστασή τους από νέες που θα είναι ευθυγραμμισμένες με τις εμπορικές άρχισε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη για τη σύσταση επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νέο σύστημα υπολογισμού της φορολογητέας αξίας για κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια θα εφαρμοσθούν από το 2016 και θα επιφέρουν ανατροπές σε 20 φόρους που βαρύνουν σήμερα την ακίνητη περιουσία.

Με δεδομένο ότι οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, η προσαρμογή των τιμών της Εφορίας στις πραγματικές θα οδηγήσει σε αισθητή πτώση της φορολογητέας βάσης των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας προκαλώντας αυτόματη μείωση στον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο μεταβίβασης και υπεραξίας, τον ΤΑΠ, τον ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή, τους φόρους χρησικτησίας, ανταλλαγής, διανομής ακινήτων, τον δημοτικό φόρο, το τέλος μεταγραφής συμβολαίων, αλλά και στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και αγοράς ακινήτου.

Πηγή: Έθνος

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.