powered by Surfing Waves

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ένας δήμαρχος από τον Δρυμώνα


Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, βιογραφικό

Ο Θανάσης Ζούτσος γεννήθηκε το 1959 στη Δρυμώνα Ροβιών της Εύβοιας. Απόφοιτος της Νομική Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας άσκησε από τα πρώιμα φοιτητικά χρόνια έντονη πολιτική και κοινωνικήδράση συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα.

Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1984. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Σούρα και έχει δυο παιδιά, την Κατερίνα και τον Ηλία.

Στον Γέρακα κατοικεί από το 1994, χρονιά από την οποία εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος. Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Δήμου από το 1995 ως το 1998, ενώ από το 1999 ως το 2004 άσκησετα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη διετία 2005-2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Γέρακα.

Στις εκλογές του 2006 ηγήθηκε του Συνδυασμού «Γέρακας, η πόλη μας» και εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος.

Ο Θανάσης Ζούτσος υπηρετεί τον αυτοδιοικητικό θεσμό. Πρωταγωνίστησε από την πρώτη στιγμή στη διαβούλευση για τον Καλλικράτη και οι παρατηρήσεις του στην ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚΝΑ στην οποία είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ., συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής της διοίκησης καιτης αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ο Θανάσης Ζούτσος, μέσα σε 4 χρόνια παρέδωσε στους δημότες του Γέρακα περισσότερο έργο από αυτό που είχε εγγυηθεί προεκλογικά το 2006 για την ανάπτυξη του Δήμου. Παράλληλα, δρομολόγησε την εκτέλεση πολύ σημαντικών έργων που τοποθετούν το Γέρακα στις πόλεις υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, περιβαλλοντικής πολιτικής, πολιτικών κοινωνικής συνοχής, πολιτισμού.

O Δήμος Γέρακα αναπτύχθηκε ραγδαία χωρίς να δανειστεί χρήματα από καμία Τράπεζα. Ο Θανάσης Ζούτσος διαχειρίστηκε με απόλυτο σεβασμό και νομιμότητα τα χρήματα των δημοτών, με το πρωτοφανές καιεντυπωσιακό αποτέλεσμα, την αποταμίευση 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Παλλήνης.

Πηγή: eklogika.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.