powered by Surfing Waves

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Την Κυριακή 3 Αυγούστου το ΚΚΕ τιμά την μνήμη των 3 ΕΠΟΝιτών που εκτελέστηκαν στην Κήρινθο

Οι ήρωες αυτοί, ήσαν ο Γιώργος Νικολάου 19 χρόνων από την Αγία Αννα, , και ο Δημήτρης Ανδρέου 20 χρόνων από τη Στροφυλιά , μαζί με μια νέα κοπέλα, την Κούλα Βρεττού 21 χρόνων από την Κεράμια .
 Από την Τομεακή Επιτροπή Β. Εύβοιας ΚΚΕ

Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 και ώρα 10.30΄ π.μ.
στην Κήρινθο Εύβοιας (μνημείο),
διοργανώνουμε εκδήλωση μνήμης και τιμής
στους τρεις αγωνιστές της ΕΠΟΝ
που δολοφόνησαν οι φασίστες κατακτητές το 1944.


Τομεακή Επιτροπή Β. Εύβοιας ΚΚΕ
ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λίμνης






από τον Ριζοσπάστη
28 Ιούλη 1944. Το χιτλεροφασιστικό τέρας σπαρταράει, βρίσκεται στα τελευταία του και γι' αυτό έχει γίνει πιο αιμοβόρο. Τα συντριπτικά πλήγματα που έχει δεχτεί στη χώρα μας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, τo 'χουν τρέψει σε φυγή. Οι ντόπιοι προδότες συνεργάτες τους, όταν δεν τους ακολουθούν, προσπαθούν να λουφάξουν γνωρίζοντας τι τους περιμένει.

Αυτά τα «μαύρα κοράκια», «έφαγαν», από το 1941, μόνο στην περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, 112 ΕΛΑΣίτες σε διάφορες μάχες. Και ένα πρωινό του Ιούλη το 1944, οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, στήνουν στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος, έξω από την Κήρινθο (Σκυλόγιαννη), τρία νέα παλικάρια, τα οποία όλη την προηγούμενη νύχτα βασάνισαν φρικτά για να μιλήσουν, αλλά αυτά δε λύγισαν ούτε στιγμή!

Οι ήρωες αυτοί, ήσαν ο Γιώργος Νικολάου 19 χρόνων και ο Δημήτρης Ανδρέου 20 χρόνων, μαζί με μια νέα κοπέλα, την Κούλα Βρεττού 21 χρόνων. Και οι τρεις, είχαν τάξει σκοπό της ζωής τους, τη λευτεριά της πατρίδας, μέσα από τις τάξεις της θρυλικής ΕΠΟΝ, ως σύνδεσμοι με τον ΕΛΑΣ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.