Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατ.€ για τους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ/ΜΕΑ
Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, που προσφέρουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», εξασφαλίστηκε σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Ο. Κωνσταντινόπουλος, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας Β. Κεγκέρογλου , αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της , Κ. Ασκούνη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Ι. Μέξης.

Έτσι, συνολικά θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ, για 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-2015, αφού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε ότι με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό των 160 εκατ. ευρώ, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα έμενε εκτός Παιδικών Σταθμών.

Η ΚΕΔΕ, μετά την εξέλιξη αυτή, εκφράζει την ικανοποίηση της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, αφού με την υπεύθυνη, επίμονη και τεκμηριωμένη στάση και θέση της, κατόρθωσε να πείσει την κυβέρνηση, για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων.

Με την αύξηση της χρηματοδότησης αυτής, η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ,.

Σημειώνεται ότι, με τη συμφωνία αυτή καλύπτονται 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-15, έναντι 68.000 θέσεων της περιόδου 2013-14, 57.000 θέσεων της περιόδου 2012-13 και 43.000 θέσεων της περιόδου 2011-12.

Όπως όμως τονίζει εμφατικά η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της :« μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία, επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.