powered by Surfing Waves

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ακυρώθηκαν προς το παρόν μεταλλευτικές έρευνες στο λόφο τού Λιμανιού Μαντουδίου

Στο μάτι  της ΤΕΡΝΑ για  εξορυξη ο  λόφος Κυμασίου στη φωτογραφία. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε ανατρέψει τις απορριπτικές αποφάσεις του Νομάρχη Ευβοίας  κα της ΓΓ Περιφέρειας και είχε δώσει το πράσινο φως στην ΤΕΡΝΑ για μεταλλευτικές έρευνες




Η έκταση που ήθελε η ΤΕΡΝΑ για μεταλλευτικές έρευνες. 

Λόφος λαι παραλία Δαφνοποτάμου,  Η προοπτική μετατροπής του σε  ορυχείο αναστέλεται προσωρινώς,
επειδή δεν κατατέθηκαν 3.000 ευρώ παράβολο



Από kireas.org

Σύμφωνα με απόφαση της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  (Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ευβοίας) (ΑΔΑ 61ΥΡ7ΛΗ-8ΒΧ) ακυρώνεται αυτοδικαίως αίτηση της ΤΕΡΝΑ λευκόλιθοι να κάνει μεταλλευτικές έρευνες  σε έκταση 1.140 στρεμμάτων δίπλα στο Λιμάνι Μαντουδίου.

Η αίτηση διενέργειας μεταλλευτικών ερευνών ακυρώθηκε γιατί η ΤΕΡΝΑ δεν  συνυπόβαλλε μαζί με την  αίτηση για χορήγηση άδειας μεταλλευτικών ερευνών, διπλότυπο είσπραξης  του δημόσιου ταμείου τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ως δικαίωμα του δημοσίου. Η αίτηση υποβλήθηκε  αρχικά στις  13 Νοεμβρίου του 2008 από την ΤΕΡΝΑ και απορρίφτηκε από τον Νομάρχη Ευβοίας στις  6 Οκτωμβρίου 2009. Προσφυγή της ΤΕΡΝΑ κατά της απόφασης του Νομάρχη απερρίφθη από τη  Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις  25 Ιανουαρίου 2010.  Και οι δυο απορρίψεις  (νομάρχη Ευβοίας και ΓΓ Περιφέρειας)  ανατράπηκαν με  απόφαση του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας το 2013 .  Η αυτοδίκαια ακύρωση έγινε  γιατί η ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι  δεν προσκόμισε το προβλεπόμενο από  το νόμο διπλότυπο είσπραξης του Δημόσιου Ταμείου  (3.000 ευρώ) ούτε υπέβαλε δήλωση παραίτησης εκ της αιτήσεως για χορήγηση άδειας μεταλλευτικών ερευνών μέχρι την προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία 01/02/2014. Η εταιρεία έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση επί της αποφάσεως.






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.