powered by Surfing Waves

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εμπορικός Σύλλογος: Γιατί ο Δήμος συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες;



Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λίμνης για το Τέλος Παρεπιδημούντων
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης απορεί γιατί ο Δήμος συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες.

Συγκεκριμένα, η ταμειακή υπηρεσία του δήμου, παραβλέποντας τη νομοθεσία, συνεχίζει την αποστολή ατομικών βεβαιώσεων για το τέλος παρεπιδημούντων του έτους 2007 και 2008 με ημερομηνία βεβαίωσης το 2014. (δηλαδή 7 και 6 χρόνια μετά).

Το άρθρο 2 παρ. 1 του Ν. 344/1968 «Είσπραξη εσόδων ΟΤΑ» (ΦΕΚ Α` 71) όπως ισχύει σήμερα αναφέρει πως:

«η βεβαίωση των φόρων και τελών ενεργείται από τους Ο.Τ.Α. μέσα σε αποσβεστική προθεσμία πέντε ετών από τη λήξη του έτους στο οποίο ανάγονται, ενώ κατ` εξαίρεση είναι δυνατή η βεβαίωση μετά την παρέλευση της πενταετίας εάν: α) είναι άγνωστος ο υπόχρεος β) έχει ακυρωθεί μετά την πάροδο της πενταετίας η εγγραφή για τον λόγο ότι ο υπόχρεος δεν έλαβε γνώση αυτής.»

Επίσης η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, (1990/99, 3214/99 1413/85, 3285/95, 3286/95, 3770/86 κ.α.) αναφέρει πώς:

«η αποσβεστική προθεσμία των 5 ετών, εννοεί πάροδο 5 ετών σε φυσικό, πραγματικό χρόνο και για να νομιμοποιηθεί ταμειακή βεβαίωση μετά την πάροδο της πενταετίας, ο Ο.Τ.Α. οφείλει να επικαλεσθεί ότι ο υπόχρεος ήταν άγνωστος και να αποδείξει ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα προέβη σε ενέργειες αναζήτησής του.»

Εδώ υπάρχει δικαστική απόφαση διαγραφής μετά από προσφυγή καταστηματάρχη.

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92436%CE%A9%CE%97%CE%9C-%CE%98%CE%A4%CE%A4

Γιατί λοιπόν πρέπει να πληρώνουμε παραστάσεις δικηγόρων για να δικαιωθούμε;

Οσοι λαμβάνουν τέτοιου είδους ατομική ειδοποιήση να κάνουν αίτηση διαγραφής ως μη νόμιμη και ακυρωτέα γιατί έγινε μετά την παρέλευση της κατά το νόμο πενταετούς αποσβεστικής προθεσμίας, χωρίς να συντρέχει καμιά από τις προβλεπόμενες περιπτώσεις εξαιρέσεως.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.