powered by Surfing Waves

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

http://ekloges.ypes.gr/may2014/dn/public/index.html#{%22page%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22dhm_d%22,%22id%22:9153}}


Η SingularLogic ανακοινώνει ότι, για ακόμη μια φορά, έχει αναλάβει για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών του 2014.
SingularLogic - Στην τελική ευθεία για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Ήδη λειτουργεί ο δικτυακός τόπος των εκλογών (ekloges.ypes.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλοι οι Υποψήφιοι Συνδυασμοί. Όσον αφορά τα αποτελέσματα ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων. Ειδικά για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του Δήμου της επιλογής του και για τις 3 εκλογικές αναμετρήσεις.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.

Στις εκλογές του Μαΐου θα αξιοποιηθεί για μια ακόμη φορά το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο αποτελεί εναλλακτική αυτοματοποιημένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη χρήση κινητού από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο. Το σύστημα SRT, θα χρησιμοποιηθεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ικανό δείγμα αποτελεσμάτων από το σύνολο της Επικράτειας.

Την πρώτη Κυριακή θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες και για τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα αξιοποιηθεί για τις Ευρωεκογές.





Σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα ανακοινώνονταν στις 22:15, αλλά φέτος η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση θα είναι στις 23:00 για τους εξής λόγους:

Πρώτον, «κατεβαίνουν» 10% περισσότεροι συνδυασμοί συγκριτικά με το 2010, δεύτερον, λειτουργούν 10% λιγότερα εκλογικά τμήματα, άρα αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων που καταμετρούνται και τέλος, παρουσιάζεται διπλάσιος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με το 2010.

Εξακόσιοι είκοσι έξι συνδυασμοί από τους συνολικά 1.441 που παίρνουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι κοινοί με το 2010.


Με έκτακτες εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας και ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων, τα κανάλια θα μεταδώσουν τον παλμό των Αυτοδιοικητικών εκλογών 2014.
Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, και όλα τα κανάλια βρίσκονται σε... εκλογικό συναγερμό. Φέτος αποφάσισαν να διενεργήσουν ξεχωριστά exit polls, και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, από τον ΑΝΤ1 θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των exit polls της Metron Analysis.
Την ίδια ώρα στο MEGA, ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls, ενώ στο στούντιο του καναλιού θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.
Από τη συχνότητα του ALPHA, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll, ενώ στον ΣΚΑΪ, την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα κάνει ο εκλογικός αναλυτής του ΣΚΑΪ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.