powered by Surfing Waves

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εφ' όλης της ύλης ο Καλυβιώτης στη Λίμνη: "Δεν θα υποκύψουμε στα μεσαιωνικά καθεστώτα εκφοβισμών"



Ανακοίνωση του συνδυασμού



Νικηφόρο μήνυμα έστειλαν οι Λιμνιώτες στην κεντρική ομιλία του επικεφαλής της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» και Υποψήφιου Δημάρχου Χρήστου Καλυβιώτη.


Στη πλατεία Ηρώων από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι της Λίμνης τίμησαν με την παρουσία τους τον συντοπίτη τους Χρήστο Καλυβιώτη.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος φανερά συγκινημένος που η γενέτειρά του ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για έναν Δήμο δίπλα στον πολίτη, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους από καρδιάς και παρουσίασε τους Υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Ελυμνίων.


Ο κύριος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που πρέπει να γίνουν στο Δήμο στα πλαίσια των νομίμων υποχρεώσεών του. Μίλησε, πρώτα απ’ όλα, για την ανάγκη επίτευξης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της έδρας του Δήμου, για την λειτουργία, με τη συμβολή και εθελοντών, των γραφείων κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας, για τη δημιουργία γραφείων που θα τα χρησιμοποιούν τα μέλη της μειοψηφίας.
Επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης Δημοτικής Αστυνόμευσης καθώς επίσης και νομικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και πολεοδομική υπηρεσία γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών και υποστήριξης του Δήμου.


Εστίασε στο νοικοκύρεμα που πρέπει να γίνει στο περιουσιολόγιο παγίων του Δήμου, ώστε να καταστεί πλήρες, με τίτλους κυριότητας και σχεδιαγράμματα. Επίσης θα οργανωθεί γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με τη συνεργασία και τη συναίνεση συλλογικών φορέων.
Ο κύριος Καλυβιώτης μίλησε για την ανάπτυξη που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μέσα από την αξιοποίηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου (οικοπέδων, αγροτεμαχίων, κάμπινγκ κ.α). Αναφέρθηκε σε αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης ή και συνεργασίες με ιδιώτες. Συγκεκριμένα τόνισε την προγραμματική συμφωνία με τρεις τουλάχιστον εταιρίες προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων με αμοιβή αναλογικά προς το οικονομικό ωφέλιμο αποτέλεσμα του Δήμου, από εθνικά ή και κοινοτικά κονδύλια.


Για την τόνωση της τοπικής αγοράς πρότεινε την δημιουργία στεγασμένης αγοράς χοντρικής πώλησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με τη συναίνεση των αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου κάθετης παραγωγής προϊόντων ρητίνης με την αποκλειστική συμμετοχή των εν ενεργεία ρητινοκαλλιεργητών.
Ενώ θα αξιοποιηθεί και ο πλούσιος ορυκτός θησαυρός της περιοχής.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την ανάπτυξη του τουρισμού σε συνεργασία με ξενοδόχους και εμπόρους. Θα δημιουργηθεί γραφείο προβολής και τουριστικής διαφήμισης.
Ήδη έχουν γίνει επαφές για συνεργασία με τους όμορους Δήμους και τους παράκτιους Δήμους του Β. Ευβοϊκού και των Βορείων Σποράδων με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Ο κύριος Καλυβιώτης μεταξύ άλλων μίλησε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λίμνης, πρότεινε τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και σε συνεργασία με τους όμορους δήμους διαδημοτικής συγκοινωνίας για την ελεύθερη, οικονομικότερη και ταχύτερη μετακίνηση πολιτών, μαθητών και επισκεπτών. Αναφέρθηκε σε λύσεις ήπιων μέσων μετακίνησης ώστε να αποθαρρύνει τη χρήση του αυτοκινήτου και να ωφελεί οικονομικά τον πολίτη. Εστίασε στην εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
Επίσης, πρότεινε για την άμεση λύση του κυκλοφοριακού τη δημιουργία παρκινγκ το οποίο θα δρομολογηθεί μετά και τη σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών παλαιών κατοικιών τα οποία θα εξυπηρετούν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.


Με σεβασμό στο φυσικό πλούτο, στο ζωντανό και αξιοποιήσιμο βιομηχανικό παρελθόν του τόπου, στα αρχαιολογικά, θρησκευτικά και άλλα ευρήματα προτάθηκε ο πολιτισμός να γίνει μέρος της καθημερινότητας των δημοτών. Απαιτείται άμεση υποστήριξη και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των μουσείων και άλλων πολιτιστικών χώρων όπως επίσης και η συντήρηση όλων των εκθεμάτων. Προβάδισμα θα δοθεί στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, σε οργάνωση δημοτικής βιβλιοθήκης, σε μουσικά νεανικά δρώμενα με τη συμμετοχή της νεολαίας αλλά και στη δημιουργία πολιτιστικής ομάδας με πείρα και γνώση.
Για τον αθλητισμό ο κύριος Καλυβιώτης υποστήριξε πως πρέπει να απευθύνεται σε όλους χωρίς σκοπό το κέρδος. Πρότεινε τη δημιουργία οργανισμού άθλησης, τη στήριξη των αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και τη διεξαγωγή τοπικών, αθλητικών εκδηλώσεων περιφερειακής ή πανελλήνιας εμβέλειας για την προβολή και προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.
Θα δημιουργηθεί γραφείο αλληλεγγύης με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία συλλογικών φορέων και εθελοντών προς βοήθεια του έργου της εκκλησίας καθώς και γραφεία ευρέσεως εργασίας σε τοπικό επίπεδο προς εξυπηρέτηση και της καθημερινότητας των αναγκών μικρών και εποχιακών εργασιών των συμπολιτών μας.


Ο Χρήστος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά για την οποία εξέφρασε την επιθυμία να μη χρειαστεί να εγκαταλείψει τον τόπο για βιοποριστικούς λόγους. Με όλες του τις δυνάμεις θέλει να βοηθήσει τους νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Από τις πρώτες προτεραιότητες της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας για την άμεση απασχόληση των νέων της περιοχής μας.
Ο κύριος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου και στη κακή διαχείριση, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αρκεί να είμαστε μονιασμένοι και ενωμένοι.
Καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά κάποιων υποψηφίων για την υφαρπαγή ψήφων με μεθόδους που ανήκουν στο παρελθόν τόνισε ότι θα προστατέψει τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.
Εξέφρασε τη θέση του συνδυασμού για τη ΒΙΠΕ και επεσήμανε ότι «είμαστε πλήρως αντίθετοι με την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α΄(μεγάλης όχλησης).
Πρότεινε τη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής στην δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β΄ (ΕΠΠΑ Β΄), μεσαίας όχλησης, στην περιοχή Φούρνοι – Μαντουδίου. Το ΕΠΠΑ Β΄ εξυπηρετεί το γενικότερο όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μας, δεν δημιουργεί προβλήματα στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, συνάδει και εναρμονίζεται με τα Εθνικά Χωροταξικά – Αναπτυξιακά Σχέδια και τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου μας, δεν θίγονται τα υγιή επιχειρηματικά συμφέροντα και κυρίως δεν εγκυμονούνται προβλήματα για το περιβάλλον.
Μπορεί όμως να αναπτυχθούν ευέλικτες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος μέχρι 300MW, με φυσικό αέριο, συνδυασμένου κύκλου, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β΄, μεσαίας όχλησης, με αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινότητες (τηλεθέρμανσης, μειωμένο τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ.).
Η ανάπτυξη σταθμού συνολικής ισχύος 300MW (αντί 1.160MW) είναι η πλέον συμφέρουσα πρόταση για το γενικότερο συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας, γιατί θα αναπτυχθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας με διασπορά σε πολλές ειδικότητες εργαζομένων και πολλούς εργοδότες μέσα στο Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β΄.


Για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας που νοσεί και υπολειτουργεί θα γίνουν προσπάθειες αναβάθμισης των τοπικών αγροτικών ιατρείων, δημιουργία δημοτικών ενώ θα δρομολογηθεί και η εύρεση πόρων για την απόκτηση ασθενοφόρου στο Δήμο.
Κλείνοντας είπε ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες που έφυγαν από τον τόπο μας θα τις ξαναφέρουμε πάλι πίσω και θα διεκδικήσουμε δυναμικά αυτά που μας ανήκουν.
«Δεν θα υποκύψουμε στα μεσαιωνικά καθεστώτα εκφοβισμών, δεν φοβόμαστε κανέναν, ο τόπος μας θα ανθίσει και πάλι. Η αλλαγή θα έρθει στον τόπο μας!»


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.