powered by Surfing Waves

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μαραθώνιος αγώνας κολύμβησης 14,5 χλμ "Σκυλίας 2014"





Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» καλεί, όσους διαθέτουν σκάφος αναψυχής, τους ερασιτέχνες αλιείς και τους επαγγελματίες αλιείς, να βοηθήσουν στην διεξαγωγή του Αγώνα. Η συναντήση θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 11:00, στο Κινηματοθέατρο της Λίμνης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 41 άτομα.  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μαραθώνιου. Ποιός ήταν ο Σκυλλίας από τη Σκιώνη
εδώ.



«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελύμνια 2014» υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, την Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιουλίου 2014, «τιμής ένεκεν» στον πρώτο επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον κύριο Μαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα:

4ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2014

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ Μέγας 2014» 14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)

(Σάββατο 12 Ιουλίου 2014)

Επιπρόσθετα, προσβλέποντας στη διάδοση του ιδεώδους της Σκυλλίας-Μαραθώνιας Κολύμβησης, αθλοθετεί και τους κολυμβητικούς αγώνες αντοχής:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ ΠΑΙΣ 2014» 250 μ. (9-12 χρονών)

««ΣΚΥΛΛΙΑΣ ΕΦΗΒΟΣ 2014» 500 μ. (13-15 &16-17 χρονών)

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ ΕΛΑΣΣΩΝ 2014» 3.000 μ. (ανοικτή κατηγορία από 16 χρονών*)

(Κυριακή 13 Ιουλίου 2014)

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξή του ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον κύριο Κολυμβητικό Μαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.