powered by Surfing Waves

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Παράνομο κτίσμα η σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι

Κατεδάφιστέα αν δεν βγεί άδεια νομιμοποίησης.



Μετά από  40 χρόνια ανακάλυψαν ότι είναι παράνομο κτίσμα η σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι


Σύμφωνα με πρόσφατη δι-υπουργική απόφαση για διατήρηση και χρήση εγκατάστασης σκάλας φόρτωσης στην ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ προκύπτει από έγγραφα του τμήματος Αιγιαλού & Παραλίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών και έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.)  (στα 30 και 31 σχετικά) προκύπτει ότι τα έργα δεν υφίστανται νομίμως στο σύνολό τους βάσει αδείας αρμόδιας Αρχής.

Η διυπουργική απόφαση δεν νομιμοποιεί τα παράνομα έργα, για τα οποία η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ υποχρεούται να υποβάλει, εντός δύο μηνών, αίτηση νομιμοποίησης στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 27 του  ν.2971/2001. Το δικαίωμα χρήσης της εγκατάστασης, ανακαλείται σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης νομιμοποίησης των παράνομων έργων της εγκατάστασης ή μη έκδοσης απόφασης νομιμοποίησης. Για τη νομιμοποίηση των πιο πάνω έργων καταβάλλεται προηγουμένως η αποζημίωση  για την αυθαίρετη χρήση του αιγιαλού ή παραλίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 27 του  ν.2971/2001 τα πάσης φύσεως κτίσματα και εν γένει κατασκευάσματα, τα οποία έχουν ανεγερθεί ή θα  ανεγερθούν χωρίς άδεια στον αιγιαλό ή την παραλία κατεδαφίζονται, ανεξάρτητα από το χρόνο ανέγερσής τους ή αν κατοικούνται ή άλλως πως χρησιμοποιούνται. Εξαιρούνται κτίσματα και κατασκευάσματα που τελούν υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για έργα που εξυπηρετούν εμπορικούς, βιομηχανικούς,  συγκοινωνιακούς, λιμενικούς ή άλλου είδους σκοπούς, και έχουν γίνει πριν από την ισχύ του   ν.2971/2001 στον αιγιαλό, την παραλία ή τη θάλασσα, χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής, είναι  δυνατόν μετά από αιτιολογημένη κρίση της Διοίκησης, να εκδοθεί γι’ αυτά η σχετική άδεια κατά τη διαδικασία του άρθρου 14 του  ν.2971/2001 , εφόσον δεν παραβιάζονται οι ισχύουσες σχετικές διατάξεις, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις έκδοσης της άδειας. Για τη νομιμοποίηση των πιο πάνω έργων καταβάλλεται προηγουμένως η αποζημίωση  για την αυθαίρετη χρήση του αιγιαλού ή παραλίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η σχετική απόφαση










Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.