powered by Surfing Waves

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Παλινωδεί και κενολογεί ο Αποστόλου για το θέμα ΒΙΠΕ

Ο κ. Αποστόλου με φυλλάδιο που μοίρασε ευαγγελίζεται ότι θα κάνει τοπικό δημοψήφισμα για την ΒΙΠΕ στο Μαντούδι. Ως γνωστόν τοπικά δημοψηφίσματα δεν μπορούν να γίνουν γιατί δεν έχει βγεί το προεδρικό διάταγμα πού τα ενεργοποιεί. Επομένως η πρόταση του κ .Αποστόλου είναι στην καλύτερη περίπτωση μια δημαγωγική κενολογία, στην χειρότερη περίπτωση μια παραπλανητική καθησυχαστική επιβεβαίωση  για να προχωρήσει η ΒΙΠΕ.


Πάντως αυτό αποτελεί μια υπαναχώρηση του κ. Αποστόλου από παλαιότερες  θέσεις. Σε απάντηση  του, σε ερωτήσεις  συλλογικοτήτων της Στερεάς μέσω της κίνησης "τους ρωτάμε για τη Στερεά"  για την ΒΙΠΕ , ο κ. Αποστόλου είχε  παραπέμψει στην σελίδα 32 του προγράμματος του  και σε ερώτηση  που έκανε στην Βουλή στις 24/9/12.

Στην σελίδα 32 του προγράμματος  του κάνει λόγο για   «Χωροθέτηση ΒΙΟΠΑ (χαμηλή όχληση),   αναδιοργάνωση των ΒΙΠΕ  και Ενισχύσεις στις ΜΜΕ» Δεν κάνει καμιά αναφορά για δημιουργία νέων ΒΙΠΕ όπως στο φυλλάδιο.

Με την ερώτηση του στην Βουλή στις 24/9/12  ο κ. Αποστόλου κατήγγειλε ότι  όλες οι ενέργειες  για την έγκριση της ΒΙΠΕ «  υπηρετούν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές επιδιώξεις σε βάρος του θεσμικού πλαισίου της χώρας μας» και ρώτησε τους αρμόδιους  υπουργούς «Αν προτίθενται να σταματήσουν τις παραπάνω πρακτικές και μεθοδεύσεις με την απόρριψη του αιτήματος ίδρυσης μιας παράνομης ΒΙ.ΠΕ. στο Μαντούδι της Β. Εύβοιας , που ανατρέπει πλήρως τον θεσμοθετημένο Χωροταξικό Σχεδιασμό της χώρας;» Τώρα θέλει ένα δημοψήφισμα  που από τον νόμο δεν μπορεί να γίνει για να νομιμοποιήσει όλες τις παρανομίες πού με τόση λεπτομέρεια κατήγγειλε.

Γιατί ο κ. Αποστόλου με το φυλλάδιο του υπαναχωρεί από τις αρχικές του θέσεις και από αυτές που αναφέρει στο πρόγραμμα του συνδυασμού του  "Η Στερεά σε Νέα Τροχιά"




 Λάβαμε το παρακάτω σχόλιο  που αναφέρεται σε φυλλάδιο του κ. Αποστόλου.


Κύριε Αποστόλου γιατί παλινωδείτε στο θέμα ΒΙΠΕ;

Αφού ξέρετε πολύ καλα ότι δεν υπάρχει το Προεδρικό διαταγμα που απαιτείται για να επιτρέπει να γίνει Τοπικό Δημοψήφισμα. Η υπουργική απόφαση για να γίνει η ΒΙΠΕ έχει παρθεί.  Για ποιά δημοψηφίσματα δημαγωγείτε εδώ;






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.