powered by Surfing Waves

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τσίπρας: "Ψήφο στους προοδευτικούς συνδυασμούς για το β΄ γύρο". Στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ για το δήμο Πατρέων



"Οι δημότες, θα κάνουν το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα και θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο και θα καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά".





Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών.


«Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ευρωψηφοδέλτιό μας», δήλωσε χθες Τρίτη, από την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως «ότι κι αν ψήφισαν οι πολίτες την περασμένη Κυριακή, τώρα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε μια δοτή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση, που συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών».

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε Σαμαρά και Βενιζέλο, ότι «προχωρούν σε εκλογικό εκβιασμό όταν λένε στον ελληνικό λαό ψηφίστε μας, γιατί εμάς θέλουν η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ», προσθέτοντας ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει με νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέα χαράτσια και νέα λεηλασία και ξεπούλημα του πλούτου της πατρίδας μας».

«Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημοκρατίας το ελληνικό λόμπι της κας Μέρκελ, οι υποτακτικοί του Μπαρόζο, δεν μπορούν να εκπροσωπούν την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι κήρυκες της υποταγής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν ούτε να διαπραγματευτούν, ούτε να διεκδικήσουν το παραμικρό οι υπάλληλοι της αγριότητας», για αυτό «την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους».

Για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών είπε ότι «την περασμένη Κυριακή έγινε ένα μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την αγριότητα, την κηδεμονία, και τους πολιτικούς εκφραστές τους».

«Η Αθήνα, η Αττική, μια σειρά δήμοι και περιφέρειες έδωσαν το ελπιδοφόρο τους μήνυμα. Νέοι άνθρωποι, νέες δυνάμεις, νέα ήθη, εισβάλλουν ορμητικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα».

Για το δεύτερο γύρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι « οι δημότες, θα κάνουν το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα και θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο και θα καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά».

Απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα για την στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ για το δήμο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού, αλλά η ώρα της ενότητας, όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κ. Φούχτελ».

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Πήγαινε στο 33:50

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.