powered by Surfing Waves

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Από τους σχολιαστές του Ε.Β.: " Όταν η Αλαζονεία καθίσταται Ύβρις, η Νέμεσις προβάλει με τρόπο αδυσώπητο".

" οὒ τοῦ κρατοῦντος ἡ πόλις νομίζεται;"
 Σοφοκλής, Αντιγόνη


ένα ανώνυμο σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα



Πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση η οποία έχει και νικητές και ηττημένους. Στην πλευρά των ηττημένων υπάρχουν πρόσωπα-φορείς στάσης ζωής και τρόπου συμπεριφοράς. Η παιδεία που διέθεταν τα πρόσωπα αυτά δεν τους επίτρεψε να αντιληφθούν πως όταν η Αλαζονεία καθίσταται Ύβρις, η Νέμεσις προβάλει με τρόπο αδυσώπητο. Στην πλευρά των ηττημένων πρόσωπα που χρησιμοποίησαν ως εμβρυουλκό στα ταπεινά τους κοντόθωρα και ιδιοτελή συμφέροντα την δήθεν εθελοντική προσφορά τους στον τόπο μέσα από πολυσχιδή σχήματα. Στην πλευρά των ηττημένων πρόσωπα που θεώρησαν την "γαλαζοαίματη" καταγωγή τους ως το εφόδιο εκείνο που θα τους επέτρεπε να αναβιώσουν τα φεουδαρχικά τους όνειρα. Στην πλευρά των ηττημένων όσοι αγνόησαν την βασική αρχή της συνέπειας και συνέχειας στον χώρο και τον χρόνο πιστεύοντας ότι μέσα από μεταλλάξεις θα εξαγνισθούν. Στην πλευρά των ηττημένων όσοι με τρόπο αντιδημοκρατικό μετέτρεψαν την σχέση δημότη - Δήμου σε πελατειακή σχέση, το δικαίωμα σε εργασία σε μέσο υποταγής και υφαρπαγής συνειδήσεων, την χρηστή διαχείριση σε μέσο διασφάλισης συμφερόντων φίλα προσκείμενων ελίτ.

Από την πλευρά των νικητών όλοι οι υπόλοιποι, όσοι πιστεύουμε στην συναίνεση, στην σύνθεση, στο μπόλιασμα, στην διαλεκτική, στην δημοκρατία. Όσοι αρνούμαστε την υπανάπτυξη, την φτωχοποίηση, την πνευματική εξαθλίωση και την ηθική εξαχρείωση, ως μόνιμες καταστάσεις. Όσοι μπορούμε και βλέπουμε πέρα από το ατομικό συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας. Και όλοι αυτοί είμαστε 60% και είμαστε πέρα και πάνω από παρατάξεις όταν διακυβεύεται το κοινωνικό συμφέρον.

Είναι ένα μήνυμα σε όσους προσπαθήσουν ξανά να νεκραναστηθούν, κύριοι είστε το πολιτικό χθες, η θέση σας είναι δίπλα σε αυτή των άλλων πολιτικών σκελετών. Κύριοι θα απολογηθείτε στο Λαϊκό Δικαστήριο της Κοινής Γνώμης των Ελεύθερων Πολιτών του Δήμου μας για τα έργα και ημέρες σας. Στην οποία παρουσία σας από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταλάβατε θα μα βρείτε να σας κρίνουμε με τρόπο υπεύθυνο και εποικοδομητικό μα συνάμα και σκληρό και δίκαιο. Δεν τελειώσαμε γιατί αν η Λήθη είναι αρετή η μνήμη είναι χρέος και θα σας καταδιώκει μέχρι να αποφασίσετε να ιδιωτεύσετε και να πάψετε να σχεδιάζετε εκτροπές μέσω αχυρανθρώπων.





Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων της αρχαιότητας η οποία ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τον Ελληνισμό μέχρι τις 'μέρες μας. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, απρόσεκτο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες, τους νόμους του Κράτους

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.