powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πόσες έδρες καταλαμβάνουν οι 4 συνδυασμοί και πως κατανέμονται;

 Διορθωμένο Κείμενο
Στα 27μελή  δημοτικά συμβούλια όπως στο δήμο μας  16  έδρες πάνε στον επιτυχόντα συνδυασμό  και 11 έδρες πάνε στους επιλαχόντες.
ι έδρες των δημοτικών συμβουλίων κατανέμονται, σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας, στους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές, σε δύο φάσεις, που ονομάζονται κατανομές. Στην πρώτη (Α΄) κατανομή κατανέμονται οι μισές έδρες του δημοτικού συμβουλίου. Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα.
Στη δεύτερη (Β΄) κατανομή κατανέμονται οι υπόλοιπες.
Με βάση τον αριθμό των εδρών των δημοτικών συμβουλίων οι έδρες που αναλογούν σε καθεμία από τις δύο αυτές κατανομές έχουν ως εξής:για τα 27μελή συμβούλια 14 και 13 αντίστοιχα.

Οι έδρες της Α΄ κατανομής κατανέμονται αναλογικά στους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία: Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου όλοι οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές στην αρχική ψηφοφορία διαιρείται με τον αριθμό των εδρών της Α΄ κατανομής.
Το πηλίκο της διαίρεσης, αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο της Α΄ κατανομής. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης. Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση της Α΄ κατανομής, οι έδρες που απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.α τη διάθεση των εδρών της Β΄ κατανομής υπολογίζεται, αρχικά, πόσες από τις έδρες αυτές πρέπει να προσκυρωθούν στον επιτυχόντα συνδυασμό, ώστε να συγκεντρώσει συνολικά, συνυπολογιζομένων και των εδρών που κατανεμήθηκαν σε αυτόν από την Α΄ κατανομή, τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών. Οι έδρες της Β΄ κατανομής που απομένουν προς διάθεση, μετά την παραχώρηση των εδρών στον επιτυχόντα συνδυασμό, διατίθενται στον άλλο συνδυασμό που έλαβε μέρος στην επαναληπτική ψηφοφορία.




Κατάνομή
εδρών
Επιτυχών συνδυασμός Β Κυριακής      16
Ηττημένος συνδυασμός Β Κυριακής       7
Παζάρας        2
Λιαγκάκης       2



Οι υποψήφιοι δήμαρχοι όλων των συνδυασμών που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο (πλην του πλειοψηφούντος) θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Οο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα της εκλογικής περιφέρειας, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα της περιφέρειας στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση όπου σε περισσότερες περιφέρειες ο συνδυασμός έλαβε ίσο αριθμό ψήφων, γίνεται κλήρωση.
Οι κ. Λιαγκάκης και Παζάρα καταλαμβάνουν ο καθένας  μια από τις έδρες της εκλογικής περιφέρειας Κηρέως και ο ηττημένος της Β Κυριακής: (1)  αν είναι ο κ. Στεργίου καταλαμβάνει μια από τις έδρες της Δ.Ε. Κηρέως (2) Αν είναι ο κ. Καλυβιώτης Καταλαμβάνει την έδρα της Δ.Ε. Ελυμνίων

Πως θα κατανεμηθούν οι έδρες στις 3 εκλογικές περιφέρειες. Στα δυο πιθανά σενάρια  (νίκη  του συνδυασμού Στεργίου την Β Κυριακή ή νίκη  του κ. Καλυβιώτη την Β Κυριακή)





Σύνολο   
Νίκη
Στεργίου 
Νίκη
Καλυβιώτη 
Ήττα
Στεργίου 
Ήττα
Καλυβιώτη 

Παζάρας

Λιαγκάκης
ΕΛΥΜΝΙΩΝ  10    5      5   3     3*    1     1
ΚΗΡΕΩΣ  12    8     7   3*    2    1*     1*
ΝΗΛΕΩΣ   5    3     4   1    2    0     0
ΣΥΝΟΛΟ 27  16   16   7    7    2     2

* μία από τις έδρες θα καταλάβει ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.