powered by Surfing Waves

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

"Στο σκαμνί" για το εξασθενές χρώμιο και την τοξική ρύπανση στη Μεσσαπία

Περιβαλλοντικό έγκλημα με χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα ήταν η ρύπανση περιοχών της Μεσσαπίας και του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο. Αν και πέρασαν περίπου έξι χρόνια από τότε που για πρώτη φορά ήλθε στην επιφάνεια η ρύπανση από τον Οικολογικό Σύλλογο "Γαία" και τον πρόεδρό του Νίκο Χασάνδρα, έφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι!


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο άλλοτε πρόεδρος της Λάρκο και νυν βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Θεόδωρος Σκρέκας, όπως και ο πρώην διευθυντής μεταλλείων Ευβοίας Άγγελος Κόντης για "δηλητηρίαση πηγών από κοινού και κατ' εξακολούθηση"!

Τα δύο στελέχη της Λάρκο και οι επιχειρηματίες Χαρίκλεια και Παναγιώτα Μελιγγώνη και Νίκος Αλεξάκης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος με πρόθεση, από την οποία δημιουργήθηκε κίνδυνος θανάτου ή σωματικής βλάβης!

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Χαλκίδας πριν λίγο καιρό. Το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν όντως επιχειρήσεις της περιοχής διακινούσαν τοξικά απόβλητα και αν αυτά θάβονταν σε παρατημένα μεταλλεία της Λάρκο, με αποτέλεσμα του υδροφόρου ορίζοντα.

Η δίκη αναβλήθηκε με αιτιολογικό το έγγραφο που παρουσίασε ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της Λάρκο, βάσει του οποίου ο Θεόδωρος Σκρέκας νοσηλευόταν και δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη.

Ως μάρτυρες εναντίον των παραπάνω θα καταθέσουν ο κος Χασάνδρας, ο κος Ζαμπετάκης, μέλη του ΙΓΜΕ και άλλοι.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.