powered by Surfing Waves

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Καλυβιώτης προς Μαντουδιανούς: «Συνεργασία με τους όμορους Δήμους, τους παράκτιους Δήμους του Βόρειου Ευβοϊκού και των Βορείων Σποράδων.»


Ανακοίνωση του συνδυασμού



Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προεκλογική περιοδεία της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» με τελευταίο σταθμό το Μαντούδι, όπου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης ανέλυσε το επιχειρηματικό - και όχι μόνο – πρόγραμμά του κατά την κεντρική του ομιλία μπροστά σε ένα πολυάριθμο κοινό.


Ο κύριος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στην οργάνωση του Δήμου, σε θέματα ανάπτυξης, στην απασχόληση και στις θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά, στις κοινωνικές παροχές – υποδομές, στην ποιοτική αναβάθμιση των κοινών, στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η περιοχή και στη  Σε ότι αφορά για την απασχόληση των κατοίκων της περιοχής επεσήμανε:
Στήριξη της γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής με τη συνεργασία και συναίνεση των αντίστοιχων συλλογικών φορέων.


Στήριξη από το Δήμο υγιών, αναπτυξιακών, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών εξόρυξης και μεταποίησης λευκολίθου με βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με το νόμο, την προστασία του περιβάλλοντος. Οι εργασίες εξόρυξης και μεταποίησης λευκολίθου σε καυστική και δίπυρο μαγνησία είναι μεσαίας όχλησης και αποδεκτές από το σύνολο των συμπολιτών μας, πράγμα που συμβάλει και στην κοινωνική συνοχή στο Δήμο μας. «Οι ανωτέρω επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πρώτης προτεραιότητας για την απασχόληση των συνδημοτών μας και επίσης είναι πλήρως ανεξάρτητες από τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, οποιουδήποτε τύπου».
Συναίνεση της Δημοτικής Αρχής στην δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β΄ (ΕΠΠΑ Β΄), μεσαίας όχλησης, στην περιοχή Φούρνοι – Μαντουδίου. «Το ΕΠΠΑ Β΄ εξυπηρετεί το γενικότερο όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μας, δεν δημιουργεί προβλήματα στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, συνάδει και εναρμονίζεται με τα Εθνικά Χωροταξικά – Αναπτυξιακά Σχέδια και τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου μας, δεν θίγονται τα υγιή επιχειρηματικά συμφέροντα και κυρίως δεν εγκυμονούνται προβλήματα για το περιβάλλον.
Είμαστε πλήρως αντίθετοι με την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α΄(μεγάλης όχλησης)».
Ο κύριος Καλυβιώτης επεσήμανε πως η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα επιθυμεί την εργασιακή ειρήνη, την κοινωνική ηρεμία και την συναίνεση των πολιτών. «Το συμφέρον του Δήμου μας και των συνδημοτών μας συνάδει με το υγιές επιχειρηματικό συμφέρον, που μπορεί να αναπτυχθεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β΄. Σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί το γενικότερο συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας, με κάθε νόμιμο τρόπο στα πλαίσια του Εθνικού και Κοινοτικού Δικαίου. Θα στηρίξουμε και θα υιοθετήσουμε οποιαδήποτε σκέψη – πρόταση – πρωτοβουλία υπάρξει που θα προάγει περισσότερο το συμφέρον του Δήμου μας και των συνδημοτών μας».


Επιπλέον μίλησε για ανάπτυξη ευέλικτων μονάδων – ευέλικτες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος μέχρι 300MW, με φυσικό αέριο, συνδυασμένου κύκλου, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β΄, μεσαίας όχλησης, με αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινότητες (τηλεθέρμανσης, μειωμένο τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ.).
«Η ανάπτυξη σταθμού συνολικής ισχύος 300MW (αντί 1.160MW) είναι η πλέον συμφέρουσα πρόταση για το γενικότερο συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας, γιατί θα αναπτυχθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας με διασπορά σε πολλές ειδικότητες εργαζομένων και πολλούς εργοδότες μέσα στο Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β΄».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς τους συνδημότες του για τη ζεστή ανταπόκρισή του σε κάθε κάλεσμα της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης».
«ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη μέχρι τώρα πρακτική της ψηφοθηρίας και το μεσαιωνικό καθεστώς της εξαγοράς ψήφων με μεθόδους εκφοβισμού και ακατάσχετο εμπόριο ελπίδας».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.