powered by Surfing Waves

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτο! Ο δήμος δεν μπορεί να βρει προμηθευτή γάλακτος εβαπορέ


Αδύνατεί  ο δήμος μας να βρει  προμηθευτή για 31 λίτρα γάλακτος που χρειάζεται ημερησίως. Δεν διενήργησε καν διαγωνισμό

Από τα πρακτικά του δήμου προκύπτει ότι ο δήμος αδυναμεί να βρεί προμηθευτές γάλακτος εβαπορέ  για τους εργαζόμενους του. Απίστευτο! 


Η νομολογία  του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει  ότι για να  μπορεί γίνει καταβολή σε χρήμα της αξίας του γάλακτος πρεπει να  αποδείξει  πραγματική αδυναμία του Δήμου για έγκαιρο προγραμματισμό και στη συνέχεια, προμήθεια των ειδών αυτών στους διακιούχους. 



 Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Στέφου: Κύριοι σύμβουλοι, η Προϊσταμένη του Δήμου μας με το από 3/12/2013 έγγραφο της με θέμα «Προμήθεια γάλατος για τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου» αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την ΚΥΑ 53361/2006 (ΦΕΚ Β 1503/2006), παρέχεται στους εργαζόμενους που κάνουν χρήση μέσων ατομικής προστασίας, ένα (1) λίτρο φρέσκο γάλα ημερησίως. Η διανομή του πρέπει να πραγματοποιείται στο χώρο εργασίας.

Ο Δήμος μας, όμως, επειδή δεν διαθέτει ψυγεία για την καθημερινή προμήθεια και συντήρηση μεγάλων ποσοτήτων φρέσκου γάλατος, αποφάσισε, επικαλούμενος την προσθήκη στη νομολογία με την ΚΥΑ 36586/10.7.2007 (ΦΕΚ Β 1323/30.07.2007), να χορηγήσει ίση ποσότητα γάλατος εβαπορέ.
Επανειλημμένα επικοινωνήσαμε με τους προμηθευτές της περιοχής του Δήμου, προκειμένου να προσέλθουν και να υποβάλλουν προσφορές για την προμήθεια σε γάλατα εβαπορέ. Όμως, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, καθώς όλοι επικαλούνταν οικονομικές δυσκολίες και αδυναμία να προπληρώσουν και να προμηθεύσουν το Δήμο μεγάλες ποσότητες σε γάλατα εβαπορέ.
Εκδώσαμε, ωστόσο, ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου καθώς και σε άλλους χώρους προσέλευσης κόσμου, όπως καφετέριες κλπ., με την οποία καλούσαμε τους προμηθευτές να υποβάλλουν προσφορά για γάλατα. Παράλληλα η ίδια ανακοίνωση αναρτήθηκε και ηλεκτρονικά στην ιστιοσελίδα του Δήμου μας. Όμως, δεν είχαμε, ως τώρα, καμία ανταπόκριση.

Κατόπιν αυτών, έχοντας υπόψη την ΚΥΑ 53361/2006 (ΦΕΚ Β 1503/2006) «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ και μέτρα προληπτικής ιατρικής» και την τροποποίηση που προστέθηκε με την ΚΥΑ36586/2007 (ΦΕΚ Β 1323/2007) και την ΚΥΑ 31119/2008 (ΦΕΚ Β 990/2008),
ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την καταβολή της αξίας των γαλάτων σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους, με βάση την ισχύουσα λιανική τιμή πώλησής του.
Κάθε εργαζόμενος, στον οποίο παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις ανωτέρω ΚΥΑ, δικαιούται ένα (1) λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση. Δηλαδή, ο εργαζόμενος που προσέρχεται κανονικά στην εργασία του, δικαιούται είκοσι δύο (22) λίτρα φρέσκο γάλα το μήνα. Σύμφωνα με τις μηνιαίες καταστάσεις, που έχει συντάξει το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας και οι οποίες επισυνάπτονται με την παρούσα εισήγηση, οι υπάλληλοι οι οποίοι δικαιούνται της παροχής σε γάλατα είναι τριάντα ένας (31) και ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των -8.393,82-ευρώ. Οι τιμές σε φρέσκο γάλα προήλθαν από το Γενικό Παρατηρητήριο Τιμών και υπολογίστηκε η διαφορά της χαμηλότερης με την υψηλότερη τιμή συγκεκριμένου προϊόντος που κυκλοφορεί στην αγορά.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων και την εισήγηση του τμήματος Προμηθειών του Δήμου
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Εγκρίνει την καταβολή της αξίας γάλακτος σε χρήμα στους τριάντα ένα -31-δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας με βάση την ισχύουσα λιανική τιμή πώλησης.
Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των -8.393,82-ευρώ για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Νοέμβριο 2013.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.