powered by Surfing Waves

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μια χρήσιμη πανεπιστημιακή μελέτη για τον εντοπισμό νερού στο υπέδαφος της Δ.Ε. Νηλέως



Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την «Μελέτη Υδρογεωλογικής Έρευνας της Δημοτικής Ενότητας
Νηλέως» που συντάχθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι υδρογεωλογικές έρευνες εξειδικεύονται στον εντοπισμό νερού στο υπέδαφος και αποτελούν μέρος (κλάδο) της ευρύτερης γεωλογικής έρευνας. Η έρευνες υποδεικνύουν το ακριβές σημείο για υδρογεώτρηση., τις καρστικές πηγές πριν το καθαρό νερό συναντήσει την θάλασσα και γίνει υφάλμυρο, να εντοπίσουν πόσο έχει η θάλασσα εισχωρήσει στην ξηρά, πόσο χώρο καταλαμβάνει (και που υπάρχει υφαλμύρωση, εάν υπάρχει).
 Η συγκεκριμένη μελέτη  αφού πρώτα αναλύει τα Γεωγραφικά, Οικονομικά και Δημογραφικά στοιχεία του Δήμου, την γεωμορφολογία, τις χρήσεις γης, την κλιματολογία, το υδρολογικό ισοζύγιο την γεωλογία –τεκτονική, τα σημεία ύδατος ,την υδρολιθολογία ,τηνυδρογεωλογία και την υδροχημεία παρουσιάζει την υφσταμενη κατάσταση ύδρευσης ΔΕ Νηλέως και το ισοζύγιο υδρευτικών αναγκών (θέρος 2013) και καταλήγει σε προτεινόμενες δράσεις σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας καθώς και συγκεκριμένες δράσεις ανά Τοπική Κοινότητα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.