powered by Surfing Waves

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πού αποσκοπεί η σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ;


Το 2010

Λίγους μήνες  πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 η ΤΕΡΝΑ έδινε στον οικονομικό  τύπο συνεντεύξεις για μεγάλες επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης τότε σε  άρθρο της 25/5/10  με  τίτλο "Σε Βάθος 5ετίας η Επένδυση από ΓΕΚ Τέρνα σε Βιομάγν 25/5/10 συνέντευξη δήλωναν "εκτιμούμε ότι η επένδυση σε πλήρη λειτουργία θα απασχολεί περί τους 500 εργαζόμενους, ενώ στη φάση της ανάπτυξής της περί τους 1.700".  Τότε έκαναν λόγο για επένδυση της τάξεως των 850 εκατομμυρίων. Ποιός ξεχνά τους τίτλους  του 2010 ΓΕΚ Τέρνα: επένδυση 850 εκατ. στο Μαντούδι


Το 2014

Πέρασαν 4 από το βάθος των 5 χρόνων που προανήγγελλαν και οι αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους είναι επιπέδου μέντιουμ.  
Σήμερα, 4 χρόνια μετά και συμπτωματικά μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές έβγαλαν άλλη ανακοίνωση.  Κάνουν λόγο για επενδυτικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ και ότι σε βάθος τριετίας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας".  Στην ίδια ανακοίνωση ισχυρίζονται ότι ήδη απασχολούν 100 άτομα στην περιοχή. Σήμερα λειτουργούν τα μεταλλεία του Γερορέματος (Πλακαριάς-Μουρτίτσας)  που σύμφωνα με  στοιχεία που έχουν δώσει στις δημοσιευμένες ΜΠΕ της εταιρείας η διάρκεια λειτουργίας τους είναι 3 χρόνια και θα απασχολήσουν 31 εργαζόμενους  και μόμο μια βάρδια. Ένα ερασιτεχνικό βίντεο   που άφησε στο ΕΒ σχολιαστή από επισκεψη μαθητών στο Γερόρεμα δείχνει ότι ο αριθμός των εργαζόμενων είναι μικρότερος των 31.  Το Ε.Β. έχει δημοσιεύσει σε παλαιότερο άρθρο το συνολικό αριθμό των απασχολημένων στα 3 μεταλλεία και την μονάδα καυστικής μαγνησίας για τα οποία έχει προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων   δεν ξεπερνούν συνολικά τα 200 άτομα και οι διάρκεια λειτουργίας τους  δεν ξεπερνά τα 15 χρόνια. Λεπτομέρειες στο άρθρο το Ε.Β. " Ειδικότητες, αριθμός εργαζομένων και διάρκεια λειτουργίας μεταλλείων λευκόλιθου".
Απασχολούμενοι στα Μεταλλεία Πλακαριάς Μουρτίτσας



Σε τι αποσκοπεί αυτός ο κύκλος των προεκλογικών  ανακοινώσεων. Ποιον υποψήφιο θα στηρίξει ο όμιλος αυτή την φορά;  Διευθυντικά στελέχη έχουν θεαθεί να πλευρίζουν πιθανούς υποψηφίους συμβούλους. Στο διαδίκτυο  το θέμα  ΤΕΡΝΑ  το εκμεταλλεύεται  σχεδόν μονοπωλιακά συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου της συμπολίτευσης.  Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Είναι ακόμη Ιανουάριος, έχουμε να δούμε πολλά  μέχρι το Μάη


Η Σημερινη ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις οικονομικές εφημερίδες (από το capital.gr)


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανακοίνωση



Πηγή:www.capital.gr
Στην εξαγωγή του πρώτου φορτίου λευκολίθου μετά από 15 χρόνια προχώρησε η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ (TERNA MAG), εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.





ΓΕΚ Τέρνα: Επενδυτικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ στην Εύβοια


Το πλοίο με το φορτίο συνολικού βάρους περίπου 2,5 χιλιάδων τόνων αναχώρησε την περασμένη εβδομάδα από το Λιμάνι Κυμασίου της Εύβοιας με προορισμό την Ιταλία και σηματοδότησε την επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας των μεταλλείων λευκολίθου του Μαντουδίου μετά από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ μήνες την εξόρυξη λευκολίθου στο πλαίσιο ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αναβίωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στο Μαντούδι, που ξεκίνησε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προ έξι ετών.

Σημειώνεται ότι με την εξαγορά της εταιρείας (ΒΙΟΜΑΓΝ), ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέβαλε επιπλέον ποσό άνω των 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οφειλές των προηγούμενων ιδιοκτητών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές και τις τράπεζες.

Σε πρώτη φάση, στόχος της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ είναι η εξόρυξη σε ετήσια βάση περίπου 170.000 τόνων λευκολίθου, με στόχο σε τρία χρόνια η ετήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 450.000 τόνους. Ο λευκόλιθος είναι ορυκτό και τα προϊόντα του χρησιμοποιούνται ευρέως μεταξύ άλλων στη φαρμακοβιομηχανία, σε περιβαλλοντικές εφαρμογές, στη γεωργία και στην κατασκευή πυρίμαχων προϊόντων, ηλεκτροδίων, πλαστικών, δερμάτων και καλωδίων. Το μετάλλευμα της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ είναι εξαιρετικής ποιότητας με υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ήδη, στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ απασχολούνται 100 εργαζόμενοι, ενώ σε βάθος τριετίας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.