powered by Surfing Waves

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Θα κλείσουμε τις «μούφα» δημοτικές επιχειρήσεις (βίντεο)


Λ. Γρηγοράκος: Θα κλείσουμε τις «μούφα» δημοτικές επιχειρήσεις (βίντεο)



Μόνο κινητικότητα θα υπάρξει στους δήμους και όχι απολύσεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο. Όπως δήλωσε στο Mega, το πρόβλημα με τους δήμους που πρέπει να λυθεί άμεσα εντοπίζεται στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και κυρίως στις αναπτυξιακές επιχειρήσεις, τονίζοντας πως «υπάρχουν οργανισμοί με 5 εργαζόμενους και 7 μέλη Διοικητικού Συμβουλίου που πληρώνονται. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις».

Ως παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε την Αναπτυξιακή δημοτική επιχείρηση Πατρών ΟΤΑ που απασχολεί πέντε εργαζόμενους και εννέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου. «Οι εταιρείες αυτές είναι ανύπαρκτες και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ. Γρηγοράκος τόνισε πως πρόβλημα υπάρχει και με όσες δημοτικές επιχειρήσεις δεν αποστέλλουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί από το υπουργείο, αλλά και με όσες δεν εναρμονίζονται με το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως οι Δ.Ε.Υ.Α. «Αυτές είναι αδικίες και πρέπει να τελειώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα δημοτικά ραδιόφωνα ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «εφόσον ο δήμος θέλει να έχει το δημοτικό του ραδιόφωνο και μπορεί να το στηρίξει οικονομικά, ας το κρατήσει. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση.»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.