powered by Surfing Waves

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μια παράτυπη άδεια του Λιμενικού Ταμείου στο Κυμάσι




Δημοσιεύτηκε χθες στο Διαύγεια απόφαση του Λιμενικού Ταμείου σύμφωνα με την οποία παραχωρεί στην ****** 200 τετραγωνικά μέτρα και στην ******* 70 τετραγωνικά μέτρα έμπροσθεν των καταστημάτων τους για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων. Μάλιστα το τίμημα της μίσθωσης ανά τετραγωνικό μέτρο(5 Ευρώ) είναι χαμηλότερο από αυτό που χρεώνει ο δήμος (11 ευρώ το τ.μ.)
Ο χώρος της παραλίας του Κυμασίου συμπεριλαμβανομένης και της ανάπλασης είναι χαρακτηρισμένος σαν Χερσαία Λιμενική Ζώνη και ανήκει στην δικαιοδοσία του Λιμενικού ταμείου Λίμνης.


Το Λιμενικό ταμείο  εφαρμόζει αυτά που προβλέπει  σχετική εγκύκλιος της Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Ο κανονισμός ισχύει για καταστήματα ΟΧΙ για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο. Η καντίνα λειτουργεί με άδεια στάσιμου υπαίθριου εμπορίου (τροχήλατη καντίνα) που έχει βγάλει πέρυσι από το δήμο και δεν είναι κατάστημα .

Η εν λόγω καντίνα βρίσκεται εκτος παραλίας και Λιμένικής Ζώνης με άδεια που δόθηκε με τις γνωστές παρατυπίες από το δήμο (συγγενικό πρόσωπο παρεμφερούς καταστήματος, σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από άλλα καταστήματα, χωρίς γνωμοδότηση του εμπορικού συλλόγου, κλπ)

Η χρήση των χώρων αυτών, σύμφωνα την  εγκύκλιο της Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής "παραχωρείται αναλόγως των προσόψεων των καταστημάτων αυτών ή αναλόγως άλλων κριτηρίων (τοπικών, τουριστικών, κυκλοφοριακών, ιδιόμορφης ρυμοτομίας πρασίνου κ. λπ.). . Κοινόχρηστοι χώροι, επί των οποίων ουδέν ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ προβάλλεται ή ουδέν κατάστημα έχει πρόσοψη, είναι δυνατόν και αυτοί να παραχωρούνται, ΚΑΤΟΠΙΝ όμως ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ (πρβλ . Σ. τ. Ε. 476/1997, 3628/1996, 2875/1988)".

Η ίδια εγκύκλιος απαγορεύει τη άσκηση στάσιμου υπαίθριου εμπορίου ΕΝΤΟΣ των Λιμενικών Ζωνών χωρίς την έκδοση άδειας από  το Λιμενικό Ταμείο.  Η άδεια στάσιμου εμπορίου που χορήγησε ο δήμος περιορίζεται στο χώρο δικαιοδοσίας του δήμου και  δεν ισχύει για άσκηση εμπορίου  στην παραλία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.