powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Θέσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Μαντουδίου και Λίμνης

Αναδιάρθρωση Λιμενικών Αρχών ΕΠΛΣ Εύβοιας - Βοιωτίας - Ν.Α. Φθιώτιδας





Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος διατύπωσε στην ιστοσελίδα Νέα Πλεύση τις παρακάτω θέσεις:



Με σεβασμό αναφερόμαστε προς όλους και εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση Λιμενικών Αρχών Ένωσής μας.

Η σχεδιαζόμενη όμως αναδιάρθρωση σε ότι αφορά τις Λιμενικές Αρχές Ένωσής μας κρίνεται ότι δεν έχει λάβει υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια ίδρυσης, λειτουργίας και αντικειμένου της κάθε Λιμενικής Αρχής από τις αναφερόμενες προς υποβάθμιση και κατάργηση.

Συγκεκριμένα προτείνεται η υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Αλιβερίου και Αντίκυρας σε Λιμενικά Τμήματα και η πλήρης κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Πετριών, Λίμνης, Μαντουδίου και Ωρεών Ευβοίας.

Παραθέτουμε ακολούθως στοιχεία δραστηριότητας κάθε Λιμενικής Αρχής ξεχωριστά από τα οποία προκύπτει σαφώς ο ισχυρισμός μας και το βάσιμο της διαμαρτυρίας μας.

Α. Λιμενικές Αρχές Νομού Ευβοίας:
1. Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.

Στην περιοχή δικαιοδοσίας του δραστηριοποιούνται όλα τα είδη αλιείας, ιχθυοκαλλιέργειες, λαθρομετανάστευση, λαθρεμπόριο, τουρισμός, τροχαία σε Χερσαία Ζώνη Λιμένα, επιβατική κίνηση στην Π/Θ γραμμή Αλμυροπόταμος – Αγία Μαρίνα, Παράρτημα Οίκου Ναύτου, βαριά βιομηχανία ( εργοστάσιο ΔΕΗ & ΑΓΕΤ /Ηρακλής). Στεγάζεται σε οίκημα ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου Αλιβερίου άνευ καταβολής μισθώματος. Απέχει από την Χαλκίδα 45 χ.λ.μ. περίπου.

2. Λιμενικός Σταθμός Πετριών Ευβοίας (Υπαγωγής Υ/Χ Αλιβερίου)

Στην περιοχή δικαιοδοσίας του δραστηριοποιούνται όλα τα είδη αλιείας και ιδιαιτέρως Α/Κ σκάφη μέσης αλιείας ( ΓΡΙ-ΓΡΙ & Μηχανότρατες), λαθρομετανάστευση, λαθρεμπόριο, τουρισμός κ.λ.π. Απέχει από το Αλιβέρι 25 χ.λ.μ. περίπου.

3. Λιμενικός Σταθμός Μαντουδίου (Υπαγωγής Κ.Λ. Χαλκίδας)

Στην περιοχή δικαιοδοσίας του δραστηριοποιούνται όλα τα είδη αλιείας , λαθρομετανάστευση, λαθρεμπόριο, τουρισμός, βαριά βιομηχανία ( εργοστάσιο ΤΕΡΝΑ λευκόλιθος ,χωροθέτηση Βιομηχανικής Περιοχής & υπό κατασκευή αγωγός φυσικού αερίου υψηλής τάσης που θα καταλήγει στο λιμάνι Μαντουδίου). Απέχει από την Χαλκίδα 65 χ.λ.μ. περίπου και από την Αιδηψό 55 χ.λ.μ.

4. Λιμενικός Σταθμός Λίμνης (Υπαγωγής Λ/Χ Αιδηψού).

Στην περιοχή δικαιοδοσίας του δραστηριοποιούνται όλα τα είδη αλιείας , τουρισμός, τροχαία σε Χερσαία Ζώνη Λιμένα, Παράρτημα Οίκου Ναύτου. Επισημαίνεται ιδιαιτέρως οι υποχρεώσεις του Προσωπικού Λ.Σ. στον τομέα εκτέλεσης μέτρων τάξης τροχαίας στον παραλιακό δρόμο Λίμνης μήκους 1.500 μ. περίπου , είναι μονής κατεύθυνσης και διέρχεται εξ’ ολοκλήρου εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα. Έχουν λάβει χώρα σοβαρά περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων. Απέχει από την Αιδηψό 35 χ.λ.μ. Στεγάζεται σε οίκημα ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου Λίμνης άνευ καταβολής μισθώματος.

5. Λιμενικός Σταθμός Ωρεών (Υπαγωγής Λ/Χ Αιδηψού)
Στην περιοχή δικαιοδοσίας του δραστηριοποιούνται όλα τα είδη αλιείας, τουρισμός, τροχαία σε Χερσαία Ζώνη Λιμένα, εννέα (9) μονάδες υδατοκαλλιεργειών, επιβατική κίνηση στην Π/Θ γραμμή Αγιοκάμπου – Γλύφας, καταπόπλου μεγάλου αριθμού Τ/Ρ ιστιοφόρων σκαφών από τον τουριστικό λιμένα Ωρεών και φορτοεκφόρτωση αδρανών υλικών από Φ/Γ πλοία στο λιμάνι Ωρεών. Στεγάζεται σε οίκημα ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου Ωρεών άνευ καταβολής μισθώματος.

Β. Λιμενικές Αρχές Νομού Βοιωτίας:
Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας
Στην περιοχή δικαιοδοσίας του δραστηριοποιούνται όλα τα είδη αλιείας , τουρισμός, τροχαία σε Χερσαία Ζώνη Λιμένα, παράρτημα Οίκου Ναύτου, ιχθυοκαλλιέργειες, βαριά βιομηχανία (Αλουμίνιο της Ελλάδος). Απέχει από την Ιτέα 35 χ.λ.μ. περίπου. Στεγάζεται σε οίκημα ιδιοκτησίας της βιομηχανίας (Αλουμίνιο της Ελλάδος), έναντι συμβολικού μισθώματος των εξήντα (60,00) ευρώ μηνιαίως. Η Ένωσή μας στηρίζει την διαδικασία αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που έχει ως στόχο την δημιουργία δομών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην παροχή ποιοτικών Υπηρεσιών στους πολίτες και παράλληλα θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών μας. Σε κάθε περίπτωση όμως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να ενισχύουν την ασφάλεια, την αστυνόμευση και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ομοίως θα πρέπει να διασφαλίζονται οι συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα του Προσωπικού Λ.Σ. που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές.

Παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη τα πιο πάνω και να γίνουν οι ανάλογες δίκαιες διορθώσεις.

Συγκεκριμένα :
1. Τα Υπολιμεναρχεία Αλιβερίου και Αντίκυρας να παραμείνουν ως έχουν. Η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση τους σε Λιμενικά Τμήματα δεν εξυπηρετεί κανέναν στόχο και όφελος στην αστυνόμευση, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν εξοικονομούνται πόροι καθόσον στεγάζονται σε οικήματα χωρίς μίσθωμα.

2. Οι υπό κατάργηση Λιμενικοί Σταθμοί να μην καταργηθούν και να μεταταχθούν σε Λιμενικά Τμήματα.

3. Η κατάργηση και των δύο Λιμενικών Σταθμών Μαντουδίου και Λίμνης Ευβοίας θα έχει ως συνέπεια στις ανατολικές και δυτικές θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της Βορειοκεντρικής Εύβοιας να μην υπάρχει Λιμενική Αρχή. Ενδεχόμενα περιστατικά στους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. να επιλαμβάνονται η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας για το Μαντούδι, από απόσταση 65 χ.λ.μ. και η Λιμενική Αρχή Αιδηψού για την Λίμνη να υποχρεούται να καλύπτει καθημερινά με ειδική βάρδια Προσωπικού για τροχαία στην παραλία, από απόσταση 35 χ.λ.μ. από την έδρα. Προκύπτει σαφώς η ανάγκη μία εκ των δύο Υπηρεσιών να παραμείνει και να καλύψει την περιοχή αρμοδιότητας της καταργηθείσας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.