powered by Surfing Waves

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Στις οθόνες σας τα μαλιοτραβήγματα προέδρων Τοπικών Συμβουλίων με το δήμαρχο και τους άλλους προέδρους



Επιστόλή Θωμά στην Γερακούδη 26/6/13


Αναφορικά με την επιστολή που σας απέστειλε η φερόμενη «Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου», όπου δεν
αναφέρονται όλα τα ονόματα των Προέδρων που την προσυπογράφουν, και την οποία
πληροφορηθήκαμε μέσω των Μέσων Διαδικτυακής Ενημέρωσης, θα θέλαμε να σας
παραθέσουμε τα εξής:

Εκδόθηκε ανακοίνωση, της πλειοψηφίας των Προέδρων του Δήμου μας, που προέρχονται από όλη τη συμπολίτευση αλλά και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, 25 τον αριθμό από τους 47 συνολικά, στην οποία αναφέρεται η πλήρης διαφωνία τους με τις θέσεις που εκφράζει η «Συντονιστική Επιτροπή».


Αναφορικά με τα έσοδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου από ανανεώσιμες πηγές και ΣΑΤΑ, έχει ήδη αποσταλεί έγγραφη απάντηση προς το Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Ευβοίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, όπου παρατίθεται λεπτομερώς η διάθεση των ως άνω εσόδων.

Σχετικά με την αποπληρωμή των εξόδων μετακίνησης των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σας παραθέτουμε έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σύμφωνα με το οποίο αναφέρεται το χρονοδιάγραμμα εξόφλησής τους.

Δημήτρης Θωμάς

Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου


_______________________________


Η πλειoψηφία των προέδρων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ξεκαθαρίζει. 26/6/13



Μας έγινε γνωστή μέσω του τύπου ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης ‘’Συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Κύμης-  Αλιβερίου ‘’.

Εμείς, η πλειοψηφία των Προέδρων του Δήμου μας, προερχόμενοι από όλη την συμπολίτευση
αλλά και από μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, 25 τον αριθμό από τους 47 συνολικά, Πρόεδροι
Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο , δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι:

Διαφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενο αλλά και με το ύφος της εν λόγω ανακοίνωσης.

Διαχωρίζουμε ολοκληρωτικά την θέση μας από τους Προέδρους που την υιοθετούν.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο την οποία περνάει η χώρα μας που έχει πλήξει βάναυσα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε όλοι μας να επιδεικνύουμε την δέουσα υπομονή, σύνεση και σοβαρότητα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε στο Δήμο μας έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που
καθημερινά δίνουν ένα μεγάλο αγώνα, σε ένα δυσμενέστατο περιβάλλον, για να
πετύχουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.

Εμείς όλοι που ασχολούμαστε με τα κοινά αυτή την δύσκολη εποχή οφείλουμε να μην προβαίνουμε σε διχαστικές ενέργειες αλλά να κινούμαστε ενωτικά. Για να γίνουμε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Όσο αφορά τα έξοδα παράστασης που μας οφείλονται, γνωρίζουμε όλοι μας ότι έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό οι διαδικασίες από τις Υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να μας αποδοθούν στο
μεγαλύτερο μέρος τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι υπογράφοντες:
1. Κατσαμάγκος Γεώργιος Πρόεδρος Δ.Κ. Αλιβερίου
2. Μαργέλης Αγγελής Πρόεδρος Δ.Κ. Κύμης
3. Θεοδώρου Γεώργιος Πρόεδρος Τ.Κ. Αυλωναρίου
4. Μόσχος Αχιλλέας Πρόεδρος Τ.Κ. Άγιου Γεωργίου
5. Κατσιπουρνάς Βασίλειος Πρόεδρος Τ.Κ. Νεοχωρίου
6. Γούναρης Δημήτριος Πρόεδρος Τ.Κ. Οχτωνιάς
7. Παναγιώτου Βασίλ Πρόεδρος Τ.Κ. Οριού
8. Λάμπρου Κων/νος Πρόεδρος Τ.Κ. Πυργίου
9. Κουντούρης Δημήτριος Πρόεδρος Τ.Κ. Κριεζών
10. Μπάρμπας Σωτήριος Πρόεδρος Τ.Κ.  Βέλους
11. Πολιτάκης Κων/νος Πρόεδρος Τ.Κ. Άνω Κουρουνίου
12. Βογιατζής Φίλλιπος Πρόεδρος Τ.Κ. Καδίου
13. Καραγιάννης Γιάννης Πρόεδρος Τ.Κ. Κάτω Κουρουνίου
14. Δήμος Σταύρος Πρόεδρος Τ.Κ. Μακρυχωρίου
15. Κωτσής Γεώργιος Πρόεδρος Τ.Κ.  Ανδρονιάνων
16. Κρινής Κων/τίνος Πρόεδρος Τ.Κ. Βιτάλων
17.Καλλιανος Κων/τίνος Πρόεδρος Τ.Κ.  Ενορίας
18. Νίττης Βελισάριος Πρόεδρος Τ.Κ. Καλημεριάνων
19. Σφύρλας Αναστάσιος Πρόεδρος Τ.Κ. Μετοχίου
20. Μοσχάτος Γεράσιμος Πρόεδρος Τ.Κ. Άνω Ποταμίας
21. Ρούπακα Βικτωρία Πρόεδρος Τ.Κ. Πύργου
22. Βλάχος Ευστράτιος Πρόεδρος Τ.Κ. Ταξιαρχών
23. Κούτουλας Δημήτριος Πρόεδρος Τ.Κ. Θαρουνίων
24. Χαινας Γιώργος Πρόεδρος Τ.Κ. Παρθενίου


__________

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού

Δημοσιεύτηκε σήμερα, 21/6/2013, στην «Διαύγεια» (ΑΔΑ: ΒΕΖΑΟΡ10-ΡΨΑ) η αρ. 2526/97154/19-6-2013 απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού (ΔΙΠΕΧΩΣ) Στερεάς Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με τελικό υπογράφοντα την Γ.Γ. κα Καλλιόπη Γερακούδη.
Με την απόφαση αυτή απορρίπτεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Δημιουργία Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλωσίμων-Κομποστοποίησης» που είχε υποβάλει ο (πρώην) ΦΟ.Δ.Σ.Α. Νότιας Εύβοιας και αφορούσε την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στην «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών.
Συνεπώς, η συγκεκριμένη απειλή για τα χωριά μας, τον τρόπο ζωής, το περιβάλλον, τα δάση μας, όπως εκδηλώθηκε με την συγκεκριμένη μελέτη (που είχε παραληφθεί με την απόφαση 16/2012 του ΦΟ.Δ.Σ.Α.) έχει πρακτικά εκλείψει.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την δικαίωση του αγώνα των κατοίκων των χωριών μας, όπως οργανώθηκε και όπως διεξήχθη, με ανυποχώρητη ένταση και συνέπεια, από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, μέσα από την Συντονιστική μας Επιτροπή.
Στις αιτιολογίες της απόφασης της ΔΙΠΕΧΩΣ βασική θέση κατέχουν οι γνωμοδοτήσεις και τα έγγραφα των αρμοδίων δασικών υπηρεσιών, όλων των βαθμίδων, οι οποίες, ξεκινώντας από το Δασαρχείο Αλιβερίου, επισήμαναν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης στην «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών και αρνήθηκαν να συνταχθούν με τις παρανομίες του δημάρχου Θωμά.

Βέβαια, το Δασαρχείο Αλιβερίου δεν έκανε παρά να εφαρμόσει τον νόμο, κάνοντας, επιπλέον, και κάτι ακόμα αυτονόητο: αυτοψία στον τόπο του έργου, φωτοερμηνεία, και σύνταξη των απόψεών του με την δέουσα υπευθυνότητα. Η στάση αυτή του Δασαρχείου Αλιβερίου δεν ήταν αυτονόητη, ιδίως την εποχή που εκδηλώθηκε. Άλλες Υπηρεσίες (λ.χ. η Δ/ση Υδάτων) είχαν αρκεστεί στις «μελέτες» που είχε παρουσιάσει ο Θωμάς, τις οποίες και επικύρωσαν, δικαιολογούμενες ότι δεν είχαν αντίθετη πληροφόρηση. Αν το Δασαρχείο είχε αρκεστεί στις (ψευδείς) διαβεβαιώσεις των «μελετών» και των «συμβολαίων» που είχαν συντάξει οι περί τον Θωμά, όπου βεβαιωνόταν ότι οι απειλούμενες εκτάσεις ήταν «αγροτεμάχια», τότε ίσως οι πρώτοι μήνες του 2013 να είχαν γίνει μάρτυρες της επέλασης των εκσκαφέων στην «Μεγάλη Βόλτα» - και ο αγώνας μας θα διεξαγόταν, πλέον, σώμα με σώμα. Υπενθυμίζουμε ότι το Δασαρχείο έπραξε με τον τρόπο αυτό το καθήκον του σε μια εποχή (τέλη του 2012) όπου ο Θωμάς φάνταζε πανίσχυρος και προστατευμένος από ισχυρούς, υψηλά ιστάμενους, πολιτικούς φίλους, διαθέτοντας επιπλέον απεριόριστα χρήματα (από άδηλες πηγές) σε πανάκριβη και «πολυτελή» νομική υποστήριξη της υπόθεσης αυτής.
Ωστόσο, μια λεπτομερέστερη ανάγνωση του αιτιολογικού της απορριπτικής απόφασης της ΔΙΠΕΧΩΣ θα εντοπίσει σωρεία αναφορών, εγγράφων, αλληλογραφίας, φακέλων από πλευράς της Επιτροπής μας, και απαντήσεων διαφόρων Υπηρεσιών σ’ εμάς κ.τ.λ., οι οποίες κατέληγαν όλες στην ΔΙΠΕΧΩΣ Στερεάς Ελλάδας και οδήγησαν στην απόρριψη της παράνομης μελέτης. Βάσιμα εκτιμούμε ότι η δράση μας, και ιδίως η συλλογή, νομική εκτίμηση, προβολή και αξιοποίηση ενός τεράστιου υλικού, από το οποίο προέκυπτε καθολική παρανομία της όλης επιχείρησης που απείλησε τον τόπο μας, ήταν αποφασιστικός παράγων στην απομάκρυνση της απειλής. Έτσι ματαιώθηκε η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δάσους της Μεγάλης Βόλτας – στον οποίο στόχευσε, από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, ο Θωμάς: όλη η ιεραρχία της διοίκησης γνώριζε ότι, ακόμα κι αν ξεπερνιόταν το ζήτημα του δασικού χαρακτήρα της «Μεγάλης Βόλτας» (με αποχαρακτηρισμό), υπήρχαν σωρεία παρανομιών, οι οποίες ήταν αθεράπευτες.
Μπροστά στην εξέλιξη αυτή επαναλαμβάνουμε την αισιόδοξη διαπίστωσή μας, ότι στην σημερινή Ελλάδα έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο: η ασυδοσία, της οποίας ένας «κεκραγμένος» φορέας ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφενός δείχνει σημάδια αυτοσυγκράτησης, αφετέρου ελέγχεται πιο αποφασιστικά, πλέον, από την Κεντρική Διοίκηση, με κριτήρια νομιμότητας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να «παίζει παιχνίδια» και να παραλύει, πολλές φορές, την ίδια τη δράση της, στην προσπάθεια τήρησης δύσκολων πολιτικών ισορροπιών. Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο, λ.χ., η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τη στιγμή που της κάναμε σαφές ότι κάθε απόφαση υπέρ των μεθοδεύσεων Θωμά στην «Μεγάλη Βόλτα» θα ήταν παράνομη, δεν έθεσε καν την επίμαχη μελέτη προς συζήτηση: ούτε την ενέκρινε, ούτε την απέρριψε, αλλά άφησε να την απορρίψει ο τελικός αποδέκτης της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ίσως έπραξε σοφά, γιατί κανείς δεν ξέρει τι «παιχνίδι» επιρροών θα παιζόταν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, αν μετατρεπόταν σε πεδίο μάχης ενός τέτοιου θέματος. Η κωλυσιεργία αυτή της Περιφέρειας ήταν ο λόγος που η μελέτη Θωμά δεν απορρίφθηκε νωρίτερα από την ΔΙΠΕΧΩΣ.
* * *
Η δικαίωση της μέχρι σήμερα προσπάθειάς μας με την από 19/6/2013 απόρριψη της «Μελέτης» της «Μεγάλης Βόλτας» δεν σημαίνει και τέλος του αγώνα, της ύπαρξης και της δράσης της Επιτροπής μας. Χρονικά, μάλιστα, έρχεται λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ίδρυσής μας με σωματειακή μορφή: το από 25/3/2013 καταστατικό μας έχει, σήμερα, εγκριθεί με την διάταξη 2/2013 του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου και έχει εγγραφεί στο Βιβλίο του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, με αρ. μητρώου 17/2013. Είναι ο αγώνας αυτός που μας ίδρυσε ως νομική προσωπικότητα ενός περιβαλλοντικού, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού, με στόχους μακροπρόθεσμους. Ο τόπος μας, στην περιπέτειά του αυτή, βρέθηκε ανοχύρωτος σε επιβουλές και φτηνές συναλλαγές εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων. Ο τόπος μας πρέπει και για το μέλλον να προστατευτεί και να αναπτυχθεί περιβαλλοντικά. Εμείς οι ίδιοι μάθαμε πολλά, συνειδητοποιηθήκαμε, οργανωθήκαμε, και θα αξιοποιήσουμε την οργάνωση της Επιτροπής μας για την προαγωγή του τόπου, του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων, της ζωής μας.
Εξάλλου, η προσπάθεια των καταπατητών και αυτοκλήτων μεταπρατών της γης και του περιβάλλοντός μας, οι οποίοι επιχείρησαν να την εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους σκοπούς (άλλοι για να πλουτίσουν, κι άλλοι για έναν διορισμό στο «έργο»!), έχει αφήσει, σαν «ουρά του κομήτη», μια σειρά δικών: δύο αιτήσεις ακυρώσεως και μια αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δύο ανακοπές κατά ισαρίθμων πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής, μια αγωγή και μια δεύτερη αγωγή, την οποία θα ασκήσει (όταν ευδοκήσει!) το δημόσιο, πειθαρχικές και ποινικές δικογραφίες οι οποίες – ιδίως οι δύο τελευταίες κατηγορίες – εφόσον δεν καθυστερήσουν αδικαιολόγητα, είναι πολύ πιθανό ότι θα αποβούν αποφασιστικές για την διαμόρφωση (και) των πολιτικών συσχετισμών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Σε όλα αυτά – και σε κάθε διαδικασία που θα αφορά τον τόπο μας και το περιβάλλον μας – θα είμαστε παρόντες, σύμφωνα με τους σκοπούς του καταστατικού μας και τηρώντας τις αρχές της ουσιαστικής δημοκρατίας, με τις οποίες ιδρυθήκαμε και λειτουργήσαμε από την πρώτη στιγμή.
Από την Συντονιστική Επιτροπή_______
Πρόεδροι Τ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Συντονιστική Επιτροπή προς Γερακούδη 26/6/13

κα. Γενικέ,

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων. του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για να επιλύσουμε τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στην άσκηση των καθηκόντων μας αποφασίσαμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες να συγκροτήσουμε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εκτός των άλλων ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσει εγγράφως και προφορικά, τόσο εσάς ως Ελεγκτή νομιμότητας, όσο και κάθε άλλο Φορέα της Πολιτείας.

Ήδη με δελτίο τύπου το οποίο και σας έχουμε αποστείλει, έχει γίνει μια πρώτη αναφορά στα προβλήματα αυτά.
Κα. Γενικέ σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
1. Ο κ.Δήμαρχος με κάθε τρόπο, προσπαθεί να απαξιώσει το θεσμό του Προέδρου (Θεσμό με σαφείς αρμοδιότητες, υποχρεώσεις αλλα και δικαιώματα), γιατί τον θεωρεί εμπόδιο στα σχέδια και τις επιθυμίες του. 2. Δεν μας έχει χορηγήσει την πάγια προκαταβολή, η οποία κάθε χρόνο εγγράφεται στον προϋπολογισμό, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Ν. 3852/2010. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για το πιο απλό καθημερινό πρόβλημα των χωριών μας, να προσφεύγουν οι κάτοικοι στον Δήμο αφού εμείς δεν μπορούμε να το επιλύσουμε, απομειώνοντάς μας στα μάτια των συγχωριανών μας.
3. Δεν μας έχει αποδώσει τα έσοδα που αναλογούν από την αιολική ενέργεια στις Τ.Κ. Κοσκίνων-Αργυρού-Ζαράκων-Πρασίνου, δεν γνωρίζουμε τι δικαιούται το κάθε χωριό, που και πως διατίθενται τα εν λόγω έσοδα..
4. Η κατανομή της ΣΑΤΑ του 2011-2012 δεν έχει αποδοθεί στις Τοπικές Κοινότητες, κατά το ποσοστό που αναλογεί, σύμφωνα με το Νόμο.
5. Δεν μας έχει αποδώσει τα έξοδα κίνησης από την 1-3-2011. Επίσης ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. λαμβάνουν κανονικά την αντιμισθία τους!!!
6. Οι προτάσεις που καταθέτουμε για την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, ακόμη και εάν είναι ομόφωνες δεν λαμβάνονται υπόψη. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να εκτελούνται έργα και εργασίες που ποτέ δεν είχαν προταθεί από τα Τ.Σ.
7. Ο κ.Δήμαρχος επιδεικνύει μειωτική, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι μας, μερικές φορές έως και υβριστική, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την προσωπικότητά μας, όσο και τον θεσμό. Δεν απαντά στα έγγραφα και τις προτάσεις μας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 87 του Ν. 3852/2010.
8. Δεν πρωτοκολλούνται τα έγγραφα που καταθέτουμε, ιδιαίτερα στην Δ.Ε. Κύμης, εάν προηγουμένως δεν το εγκρίνει η κα. Αντιδήμαρχος!!!
9. Επισης σας τονιζουμε ότι όπως δεν αποδιδονται τα εσοδα της Αιολικης το ιδιο γινεται και με το τελος Λατομικων προιοντων – για (3) τρια Λατομεια συμφεροντων LAFARGE(ΑΓΕΤ) στη περιοχη Αλιβεριου, κατά παραβαση των Ν. 2130/93 και 2115/93 .
Τέλος θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, αλλά θεωρούμε ότι όσα αναφέραμε είναι ενδεικτικά την λειτουργίας και συμπεριφοράς του Δημάρχου.Μιας λειτουργίας η οποία κρίνεται πολιτικά μεν απαράδεκτη,πειθαρχικά δε ελεγκτέα, αφού ο κ.Δήμαρχος παραβιάζει κατάφορα το νόμο, όσον αφορά την πάγια προκαταβολή που δεν χορηγεί, αλλά και τα έξοδα κίνησης των Προέδρων.
Παρακαλούμε για τις κατά νόμο ενέργειες σας.


 _____________________________

Ανακοίνωση των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου 3/6/13








Συνάντηση Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου


Με αφορμή την επίθεση του Δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, στο Πρόεδρο των Λεπούρων Αλέκο Ηλία, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλιών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συναντήθηκαν την Κυριακή 2 Ιουνίου, προκειμένου να συζητήσουν για τις ενέργειες τους από εδώ και μπρος.




Μετά την απαράδεκτη, προσβλητική και υβριστική επίθεση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά , κατά του συναδέλφου τους Πρόεδρου Λεπούρων Αλέκου Ηλία, κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 30-5-2013, οι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, συναντηθήκαν την Κυριακή 2 Ιουνίου, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα τους. Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την στάση του Δημάρχου απέναντί μας, και να συντονίσουμε την δράση μας, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όπως ρητά προβλέπονται από τους νόμους, τους οποίους κατάφορα παραβιάζει ο Δήμαρχος.

Στη συνάντηση έγινε μακρά συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων. Κατατέθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα χωριά μας. Συμμετείχαν είκοσι (20) πρόεδροι Τ.Σ του Δήμου και έγινε ουσιαστική ανάλυση των δεδομένων.

Όλοι οι Πρόεδροι δηλώσαμε ότι η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και των έργων που γίνονται ή πρέπει να γίνουν στα χωριά μας, αποτελεί, για εμάς, πρώτη και μοναδική προτεραιότητα. Είναι παντελως αστηριχτη και αστεια η καταγγελια ουι διακοπτονται εργα(αλλωστε εκτελουνται πολύ λιγα). Απαιτούμε όμως, τα έργα αυτά που εκτελουνται να γίνονται με απόλυτη νομιμότητα, διαφάνεια και προστασία του περιβάλλοντος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, όλων των Προέδρων, ότι η συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί μας, τόσο ως πρόσωπα, όσο και ως θεσμός, είναι μειωτική και απαξιωτική. Στην ουσία δεν συνεργάζεται με τους προέδρους, παρά μόνο με όσους του είναι αρεστοί και δηλώνουν πλήρη υπακοή στα κελεύσματά του.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι ο δήμαρχος:

• Δεν αποδίδει την πάγια προκαταβολή, η οποία είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό, για την αντιμετώπιση μικρών και καθημερινών προβλημάτων στα χωριά μας, όπως ρητά προβλέπεται από το άρθρο του Ν.3852/10

• Δεν αποδίδει στις Τ.Κ Αργυρού, Ζάρακων, Κοσκίνων και Πρασίνου τα ποσά που αναλογούν από την αιολική ενέργεια.

• Δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των Τ.Σ για την σύνταξη του τεχνικού προγράμματος.

• Δεν έχει αποδώσει στους Προέδρους τα έξοδα παράστασης από την 1-3-2011, με ορισμένες ίσως εξαιρέσεις «ημετέρων».

• Δεν απαντά στα έγγραφα που του αποστέλλουμε με τις προτάσεις και παρατηρήσεις, όπως προβλέπεται από το άρθρο 87 του Ν.3852/10

• Στις λαϊκές συνελεύσεις, κατηγορεί του προέδρους για τα έργα που δεν έχουν γίνει στα χωριά μας, επειδή όπως λέει δεν είμαστε «συνεργάσιμοι».

• Δεν πρωτοκολλούνται τα έγγραφα και οι αποφάσεις που καταθέτουμε, ιδιαίτερα σε Δ.Ε Κύμης, εάν δεν το εγκρίνει η κ. Αντιδήμαρχος.

• Δεν παραδειγματίστηκε από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά και δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής κανένα κατασταλτικό μέτρο. Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν κλείσει από τα χόρτα και οι περισσότεροι είναι αδιαπέραστοι ακόμη και από πυροσβεστικά οχήματα

Αποφασίσαμε ομόφωνα:

• Να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, υβριστική και προσβλητική επίθεση του Δημάρχου προς τον συνάδελφό μας, Αλέκο Ηλία. Να συμπαρασταθούμε και να συμπαραταχθούμε μαζί του σε κάθε νομική ενέργεια στην οποία θα προβεί για την συμπεριφορά του. Μια συμπεριφορά που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Είναι γνωστές οι ύβρεις του, ακόμα και ποτήρια έχει εκτοξεύσει εναντίον συμβούλων!!

• Να καλέσουμε όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ να συνεργαστούν χωρίς προαπαιτούμενα, για την από κοινού αντιμετώπιση της απαράδεκτης, προσβλητικής, αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και πρακτικές του Δημάρχου, οι οποίες απαξιώνουν τόσο τον θεσμό των προέδρων όσο και του ίδιου του Δημάρχου.

• Να συναντιόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα προσκαλώντας και άλλους προέδρους να συμμετάσχουν στην κίνησή μας.

• Να εκλέξουμε συντονιστική επιτροπή, η οποία θα συντονίζει την λειτουργία και την δράση μας από εδώ και πέρα αποτελούμενη από:

Δημ. Καλκούνη Πρόεδρο Τ.Σ Αγ. Ιωάννη Δ.Ε Ταμυνέων

Κων. Τριανταφύλλου Πρόεδρο Τ.Σ Οξυλίθου Δ.Ε Κύμης

Δημ. Κούρτη Πρόεδρο Τ.Σ Πετριών Δ.Ε Δύστου

Ιωαν. Κουσερή Πρόεδρο Τ.Σ Ωρολογίου Δ.Ε Αυλώνος

Δημ. Μύρκο Πρόεδρο Τ.Σ Αγ. Βλασίου Δ.Ε Κονιστρών

• Να εκδοθεί δελτίο τύπου όπου θα διατυπώνονται οι απόψεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την συνάντηση. Το δελτίο να αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ της Εύβοιας, καθώς και στις αρμόδιες κρατικές και ελεγκτικές υπηρεσίες.

Η συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Τ.Σ Δήμου Κύμης-Αλιβερίου



______________________________________

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Ποιοι και γιατί εμποδίζουν την παραγωγή έργου στον τόπο μας 3/6/13



Προτρέχοντας με καταγγελία στην Αστυνομία για έργο σε χωριό, στο οποίο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ο Πρόεδρος των Λεπούρων Αλέξανδρος Ηλίας, σταμάτησε προσωρινά τα έργα που γίνονται για την αποκατάσταση της χωματερής του Βέλους, ενός έργου σημαντικού για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, με αφορμή το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης.


Δίχως τουλάχιστον προηγουμένως, ως όφειλε, να ενημερωθεί προφορικά από τον Πρόεδρο του γειτονικού του χωριού ή τον αρμόδιο για το θέμα Αντιδήμαρχο.

Μετά από όλα αυτά, το Τοπικό Συμβούλιο του Βέλους συνεδρίασε άμεσα και ομόφωνα αποφάσισε για την συνέχιση των εργασιών και το έργο πλέον προχωρά απρόσκοπτα.

Αυτά ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Μαΐου 2013.

Εύλογα όμως γεννάται το ερώτημα. Ποιός ήταν ο σκοπός αυτής της ενέργειας;;; Ενέργειας, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα παρόμοιων κινήσεων, που αποσκοπούν στην στείρα και φτηνή αντιπολίτευση!!

Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας οργανωμένος πόλεμος, προκειμένου να σταματούν ή να καθυστερούν τα εκτελούμενα έργα στο Δήμο μας. Με την παράφρονα λογική ότι δεν πρέπει να τα πιστωθεί η Δημοτική Αρχή. Αδιαφορώντας ότι, όλα αυτά, επιβαρύνουν τον τόπο και τους πολίτες, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Με μια καινοτόμα τακτική μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, προσπαθεί οργανωμένα να διακόπτει ή να καθυστερεί τις εργασίες σε κάθε νέο έργο που ξεκινά ή να φέρνει διάφορα εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου. Με καταγγελίες και μηνύσεις στην αστυνομία, στα δικαστήρια και σε διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες επεξεργάζονται και προωθούν ημέρες χάους, για να προβάλλουν εαυτούς ως σωτήρες, βάζοντας λάσπη στον ανεμιστήρα και αδιαφορώντας για το που θα «κολλήσει» ο… λεκές.

Ας γνωρίζουν όμως όλοι αυτοί, ότι την παρούσα Δημοτική Αρχή η λάσπη δεν την αγγίζει.

Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει, εδώ και πολλά χρόνια, το δρόμο των έργων και της ενημέρωσης των πολιτών.

Αποτελεί πλέον καθήκον μας η στηλίτευση τέτοιων ενεργειών. Οι πολίτες θα ενημερώνονται πλήρως για όλες αυτές τις εκτός λογικής ενέργειες, ώστε να μπορούν να κρίνουν σωστά, αλλά και να μας συμπαρίστανται στο δύσκολο έργο μας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.