powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τραγική απολογία Μπουροδήμου. Αποκαλύψεις, καταγγελίες και υπονοούμενα για Μπαζώτη!!!

(messapianews.gr)



Παρά την μικρή συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα Ψαχνιωτών, οι οποίοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά ως πολίτες, ότι δεν είναι τυχαίο που παθαίνουν τα όσα παθαίνουν, πραγματοποιήθηκε χθες ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2012 της Δημοτικής Αρχής Αρχής του Δήμου μας.

Παρά το γεγονός ότι ο κος Μπουροδήμος έκανε μία ανοιχτή συγκέντρωση, αποδείχτηκε αυτό που εμείς λέμε εδώ και πολλές ημέρες, ότι ο Δήμαρχος και οι στυλοβάτες του επέλεξαν έναν μικρό δημόσιο χώρο, για να περιορίσουν την προσέλευση πολιτών. Δυστυχώς όμως για αυτούς η βραδιά εξελίχθηκε στην "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" για τον Μπουροδήμο και την δημοτική συμπολίτευση.

Γιάννης Μπουροδήμος

Ο κος Δήμαρχος επιχείρησε με κάθε τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της θητείας του. Τα παρουσίασε όλα τέλεια, ότι συντελείται μεγάλο έργο, ενώ διαστρέβλωσε την αλήθεια για ακόμα μία φορά γύρω από το ζήτημα των εργαζομένων των ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ. Όπως επίσης για ακόμα μία φορά είπε μισές αλήθειες σε ότι αφορά το ζήτημα του ΤΕΙ και του δικού του ρόλου στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Φόρτωσε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού του, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τα πεπραγμένα από την πλευρά του. Στην ουσία εξήγγειλε για ακόμα μία φορά χιλιοειπωμένα έργα επί χάρτου και έταξε ότι έταζε το 2010 στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Το κορυφαίο δε ήταν ότι προσπάθησε να πείσει, ειδικότερα για το θέμα της καθαριότητας, ότι συντελείται έργο, την ώρα που σχεδόν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα έχουν μετατραπεί στην κυριολεξία σε χωματερές! Ειδικότερα στο ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος απέδειξε τον εθελοτυφλισμό του καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι σε όλο τον Δήμο και ειδικότερα στα Ψαχνά, αυτό που κατάφερε να πετύχει αυτά τα τρία χρόνια είναι να έχει η κάθε γειτονιά την χωματερή της!

Στο ζήτημα του νερού υπερασπίστηκε το έργο του λέγοντας ότι τα Ψαχνά και τα διαμερίσματα που είχαν πρόβλημα, πίνουν άφθονο και καθαρό νερό και στην ουσία προσπάθησε να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι ισχύουν οι παλαιότερες μετρήσεις, δίχως όμως να μας εξηγήσει γιατί δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας νεώτερες μετρήσεις και αποτελέσματα δειγματοληψιών

Μίλησε για μεγάλα έργα στον πρώην Δήμο Διρφύων, όπως ο δρόμος της παραλίας Χιλιαδού, για τον δρόμο Πισσώνας-Παραγάλι, αλλά και για άλλα έργα τα οποία όχι μόνο ζωτικής σημασίας δεν είναι αλλά έχουν ειπωθεί πάρα πολλές φορές. Επίσης αναφέρθηκε και σε έργα του πρώην Δήμου Μεσσαπίων, όπως το Κριεζώτειο, το οποίο έχει δρομολογηθεί και η μελέτη η οποία έχει γίνει για αυτό ήταν από προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως ο ίδιος ανέφερε, και απλά ο ίδιος την βρήκε έτοιμη και την κατέθεσε.

Ακόμη αναφέρθηκε στο ΒΙΟΚΑ, το οποίο θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα και όπου έδωσε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία του, κάτι το οποίο είχε κάνει και στον περυσινό απολογισμό, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα.

Στην πρωτολογία του ο κος Μπουροδήμος αναφέρθηκε και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, όπου θα δημιουργηθούν από τον Σεπτέμβριο και στο πόσο μπορούν να συμβάλουν στην εκπαίδευση των πολιτών. Καλά όλα αυτά, αλλά δεν μας ανέφερε ο κος Μπουροδήμος τι θα κάνει με τις οικογένειες που πεινάνε, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, τι θα κάνει με τους αλλοδαπούς και άλλα ακόμη πολλά κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας, τα οποία ίσως για αυτόν, όπως φάνηκε είτε δεν υπάρχουν είτε δεν τα γνωρίζει.

Για τις μειώσεις όμως των μισθών των Αντιδημάρχων αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων έκανε αναφορά και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι κάποιοι εκ των αντιδημάρχων δεν λαμβάνουν το μισθό τους και είναι όλη την ημέρα στο Δημαρχείο, κάτι το οποίο θα έπρεπε ούτε καν να το αναφέρει, αφού έτσι θα πρέπει να γίνεται και για αυτό εκλέχθηκαν από τους πολίτες.

Ακόμη αναφέρθηκε και στον πρώην Δήμαρχο του πρώην Δήμου Μεσσαπίων κο Μπαζώτη, όπου τον χαρακτήρισε "τζάμπα Δήμαρχο" και σε ότι αφορά τους 31 υπαλλήλους των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ, οι συμβάσεις τους ήταν παράνομες, χάρη του συγκεκριμένου Δημάρχου, και πληρωνόντουσαν παράνομα. Κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει και αυτό φαίνεται περίτρανα, από όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα ακόμη και από την τελευταία γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. την οποία δημοσιεύσαμε και εμείς εχθές.

Βέβαια από την μεριά του ο κος Μπουροδήμος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο messapianews λέγοντας ότι θα πρέπει να "αλλάξουμε γυαλιά γιατί όλα τα βλέπουμε αρνητικά", ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι όλα αυτά δεν τον ενδιαφέρουν, δεν τον συγκινούν και δεν τον θυμώνουν. "Πάντως την διαφημισούλα την έκανε"!

Γιώργος Ψαθάς

Από την μεριά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Γιώργος Ψαθάς, με φωτογραφικό υλικό αλλά και με στοιχεία προσπάθησε να αντικρούσει τα λεγόμενα του Δημάρχου κου Μπουροδήμου. Αναφέρθηκε και αυτός με την σειρά του στο θέμα του ΤΕΙ και επισήμανε στον κο Μπουροδήμο ότι "όταν η αντιπολίτευση έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου" για το συγκεκριμένο θέμα από την μεριά του Δημάρχου ακουγόταν συνεχώς ένα "δεν τρέχει τίποτα". Ακόμη και λίγες ώρες πριν δημοσιευτεί για πρώτη φορά το σχέδιο "Αθηνά" η Δημοτική Σύμβουλος της Συμπολίτευσης κα Μελά, είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να δούμε τι γίνεται με το ΤΕΙ, η απάντηση του Μπουροδήμου ήταν "δεν τρέχει απολύτως τίποτα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Ψαθάς. Αναφέρθηκε στην μείωση της εισαγωγής των φοιτητών, όπου φέτος θα πάρει μόνο 754 άτομα. Ενώ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στις 8 Ιουλίου θα υπάρξει ανοιχτή συγκέντρωση για το ζήτημα αυτό, στην κεντρική πλατεία. Η διοργάνωση έγινε αποκλειστικά από τους συλλόγους.

Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα της καθαριότητας, όπου με στοιχεία και με φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα παρουσιάσουμε και εμείς σε επόμενο δημοσίευμά μας, κατέρριψε την τοποθέτηση του κου Μπουροδήμου και ότι όλα βαίνουν καλώς σχετικά με το θέμα αυτό. Ενώ ο κος Ψαθάς αναφέρθηκε και στην καύση σκουπιδιών, από την πλευρά του Δήμου, κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο και πόσο μάλλον εν καιρώ αντιπυρικής περιόδου.

Αναφέρθηκε επίσης στην αγροτική ανάπτυξη, η οποία είναι μηδαμινή, στον τομέα του τουρισμού, όπου και σε αυτόν τον τον τομέα έχουν γίνει λιγοστά πράγματα, στο θέμα του νερού αλλά και στο μεγάλο θέμα των υπαλλήλων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ. Έκανε ειδική αναφορά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τους υπαλλήλους, το οποίο συγκάλεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και στον "εκβιασμό" που επικαλέστηκαν ότι υπέστησαν οι κ.κ. Τζάθα, Λάμπρου, Παράκατης, Λύρας και Μελά, κάτι το οποίο όπως ανέφερε και ο κος Ψαθάς είναι πέρα για πέρα ψευδές, κάτι το οποίο έχει αναφερθεί πολλάκις φορές και από το messapianews. Ενώ όπου χρρειάζεται, όπως ανέφερε ο Ψαθάς, και κυρίως σε ότι αφορά τα έργα, η στάση της αντιπολίτευσης είναι θετική

Λευτέρης Μυλωνάς

Στην χθεσινή συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου αλλά και ότι η στάση του σε ότι αφορά τα έργα, τα οποία θα βοηθήσουν την πόλη μας είναι θετική. Και μόνο σε αυτά.

Νίκος Χασάνδρας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Χασάνδρας και η τοποθέτησή του ήταν κόλαφος για τον κο Μπουροδήμο. Ο κος Χασάνδρας πέραν από τους υπαλλήλους των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ, που για ακόμη μία φορά στάθηκε στο πλευρό των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όπως πράττει όλο αυτό το διάστημα και όπως πολύ καλά πράττει, αναφέρθηκε στο θέμα του νερού, το οποίο ανέδειξε ο ίδιος μέσω του Οικολογικού Συλλόγου Γαία, για το θέμα των αθίγγανων, το οποίο έχει θίξει πάρα πολλές φορές, στο θέμα του αστυνομικού τμήματος αλλά και στο κτίριο που έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί, στο οποίο στεγαζόταν το σχολείο των αθίγγανων και σήμερα έχει μετατραπεί σε ερείπιο, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, που είχαμε και εμείς δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό. Αναφέρθηκε στην αστική συγκοινωνία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσλήψεις ημετέρων στην εταιρία Λάρκο προεκλογικά το 2010 αλλά και μετεκλογικά από την πλευρά του κου Μπουροδήμου. Θέμα το οποίο έχει αναδειχθεί από το messapianews.

Ευαγγελία Τζεράνη-Μύταλα

Από την μεριά της η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κα Μύταλα, αναφέρθηκε στο θέμα του νερού, στο θέμα του ΤΕΙ, στο θέμα των εργαζομένων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ αλλά και στο κοινωνικό πρόσωπο που δεν έχει πειδείξει ο Δήμος και η ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Δεν παρέλειψε να κάνει επίθεση προς τον κο Μπουροδήμο για τα παραπάνω θέματα αλλά και για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζι ο Δήμος.

Παναγιώτης Μακρής

Ο πρόεδρος των ενοικιαστών Ψαχνών κος Παναγιώτης Μακρής εξέφρασε την αγωνία του για το θέμα του ΤΕΙ και τι πρόκειται να συμβεί από την μεριά του Δήμου από εδώ και στο εξής.

Γιάννης Σιλιβάκος

Στην χθεσινή συνεδρίαση επίθεση εξαπέλυσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Σιλιβάκος, τόσο προς τον κο Μπουροδήμο όσο και προς τους Αντιδημάρχους Παράκατη και Λαφαζάνη, όπου, όπως είπε, "του την έφεραν πισώπλατα", ενώ για τον κο Μπουροδήμο ανέφερε ότι δεν ξέρει τι του γίνεται, ότι η θητεία του δεν πάει καλά και την παρομοίασε με αεροπλάνο που κοντεύει να προσκρούσει στο έδαφος, με ρολόι που οι δείκτες του κινούνται αντίστροφα αλλά και με πλοίο χωρίς κυβερνήτη.

Καργιοπούλης

Στην τοποθέτησή του ο δικηγόρος κος Καργιοπούλλης αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον τρόπο διεξαγωγής της συγκεκριμένης συνεδρίασης, διότι δεν έγινε με τα όσα προβλέπει ο νόμος, κάτι το οποίο εξόργισε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κο Τσατσαρώνη. Επίσης αναφέρθηκε στους υπαλλήλους αλλά και σε άλλα θέματα.

Καρλής

Στην χθεσινή συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος Γιώργος Καρλής, ο οποίος τόσο με την τοποθέτησή του ότι τρεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης δεν έχουν δηλώσει το πόθεν έσχες τους για το 2012 και για το ότι ο κος Μπουροδήμος πάει κόντρα σε όσους έχουν διαφορετική άποψη από αυτόν, είναι αλαζόνας και εκδικητικός.

Κωνσταντινάκη Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε και η κα Κωνσταντινάκη εκ μέρους των υπαλλήλων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ. Η κα Κωνσταντινάκη αναφέρθηκε τόσο στον εκλιπών συνάδελφό τους κο Ανέστη Παπαδημητρίου, όπου κατά την άποψή της ηθικοί αυτουργοί ήταν ο Δήμαρχος και κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο κος Μπουροδήμος ότι είναι παράνομοι, λέγοντας γιατί τους κρατάει, γιατί τους αφήνει κάθε μέρα να μπαίνουν στα γραφεία και να ανοίγουν αρχεία. Αναφέρθηκε στο Ν.Σ.Κ. το οποίο με την γνωμοδότησή του λέει ότι θα πρέπει να μεταφερθούν όλοι στο Δήμο και την ΔΗΚΑΔΙΜΕ και ότι θα πρέπει να εκτελέσει ο Δήμαρχος την απόφαση αυτή. Ενώ έκλεισε με ένα "συγγνώμη" προς τους κ.κ. Λύρα, Παράκατη, Λαμπρού, Τζάθα και Μελά, για την "ψυχολογική βία" που τους άσκησαν και δεν μπόρεσαν να "φάνε τα σουβλάκια" τους η να "χορέψουν

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.