powered by Surfing Waves

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2013 στο Youthnet Hellas


H MKO Youthnet Hellas η οποία δραστηριοποιείται και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης απέσπασε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2013. Το βραβείο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη σχετική υποψηφιότητα είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Xατζημαρκάκης υποστηρίζοντας τότε ότι: «Οι ομάδες δράσης των πολιτών πρέπει διαρκώς να αναδεικνύονται. Tο Youthnet Hellas είναι μια δραστήρια και δημιουργική ομάδα με πολύπλευρη προσφορά και ευρεία οπτική, η οποία στηρίζει την ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί σήμερα περισσότερο από την κρίση: τη Νεολαία. Το βραβείο αποτελεί μια δικαίωση που αντανακλά στη νεολαία της χώρας, που διαθέτει γνώσεις, έχει προσόντα και αναζητά το δικαίωμα στην εργασία και τη δημιουργία».

Η τελετή απονομής, σε εθνικό επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ στις 16-17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες. Tο Youthnet Hellas είναι ένας Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των Νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και παρεμβάσεων. Το Youthnet Hellas ξεκίνησε από μια ομάδα νέων, από όλη την Ελλάδα, που αποφάσισε να διοχετεύσει τη ζωντάνια και την ενέργειά της σε μία νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αξιοποιώντας παράλληλα πλούσιες εμπειρίες από τη μακροχρόνια ενασχόληση με τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια Νέων, αλλά και γνώσεις σχετικά με τις Πολιτικές Νεολαίας, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τον Εθελοντισμό.

Το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη» καθιερώθηκε το 2008 και απονέμεται ετησίως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή καλύτερης, αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών ή στη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.