powered by Surfing Waves

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Υπουργοποιείται (;) ο Συμεών



Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σε συνεχή επικοινωνία και εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να έρθουν σε τελική συνεννόηση, που θα επιτρέψει την ανακοίνωση του ανασχηματισμού τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Η ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου και η πρώτη του συνεδρίαση αναμένεται την Τρίτη ή την Τετάρτη, αφού την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός, καθώς στην κυβέρνηση θα υπάρχει ισχυρή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, με πολιτικά στελέχη που αναμένεται να στελεχώσουν περίπου 15 θέσεις υπουργών και υφυπουργών.

Στην «ονοματολογία» σχετικά με στελέχη της Ιπποκράτους που φέρονται ως υποψήφια προς υπουργοποίηση αναφέρονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση θα υπάρξουν και από την πλευρά της Ν.Δ. Στο προσκήνιο για ενδεχόμενη υπουργοποίηση έχουν επανέλθει τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αμετακίνητοι θεωρούνται ο Γιάννης Στουρνάρας από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ερώτημα παραμένει αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ως αντιπρόεδρος ή ως υπουργός.

Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σπάσιμο του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και ο διαχωρισμός του υπουργείου Παιδείας από το υπουργείο Πολιτισμού.

Αντ. Σαμαράς: Εταίρος πλήρους ευθύνης ο Ευ. Βενιζέλος

«Η κυβέρνηση πράγματι δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά έμεινε όρθια και συνεχίζει με αποφασιστικότητα και πολύ καλύτερη συνεννόηση θέλω να ελπίζω», αναφέρει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

««Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε. Έχουμε όμως επίγνωση του κινδύνου. Δεν θα την πατήσουμε. Θα συνεννοηθούμε εκεί που πρέπει και θα συνεννοηθούμε εγκαίρως», συμπληρώνει.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την εκτίμησή του για τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της κυβερνητικής κρίσης των τελευταίων ημερών.

«Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%», σημειώνει και σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σημαντικό ρόλο ενόψει του ανασχηματισμού.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης

«Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης», τονίζει από την πλευρά του στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος.

Αναφέρει ακόμη ότι μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται και συμπληρώνει: «Η εθνική στρατηγική δεν αρκεί να επιβεβαιωθεί. Πρέπει να προσλάβει τη μορφή ενός ολοκληρωμένου στις λεπτομέρειές του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ικανού να πείσει και να παρακινήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προς νέα αντικοινωνική επιδρομή

«Το μνημονιακό δίδυμο Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, το οποίο με την πολιτική του έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε κοινωνικό νεκροταφείο, πιστό στη γραμμή της κ. Μέρκελ, ετοιμάζει νέα αντικοινωνική επιδρομή με μείωση των συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και μαζική φοροεπιδρομή στην περιουσία των Ελλήνων».

Τα παραπάνω αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

ΚΚΕ: Καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση

Τη θέση ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός «υπηρετεί το στόχο της πιο αποτελεσματικής εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ» εκφράζει το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο λαός, που υποφέρει, δεν έχει κανένα λόγο να δώσει πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.