powered by Surfing Waves

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σχέδιο 6 δισ. ευρώ για την απασχόληση των νέων τη διετία 2014 – 2015




Στη λήψη μέτρων με στόχο την αναχαίτιση της ανεργίας των νέων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δάνεια συμφώνησαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Το σχέδιο των «27» περιλαμβάνει την επίσπευση των χρηματοδοτήσεων, ύψους 6 δισ. ευρώ, στα κράτη-μέλη για την ανεργία των νέων. Το ποσό αυτό θα εκταμιευθεί στη διάρκεια της διετίας 2014-2015, αντί για την περίοδο 2014-2020 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Επιπλέον, ο κ. Μπαρόζο ανακοίνωσε πως οι ηγέτες της Ε.Ε. ενέκριναν μέτρα που αποσκοπούν στο να «αποδεσμευτεί η χορήγηση δανείων» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν «την ψυχή της οικονομίας».

Σε παρέμβασή του κατά τη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις χειρότερες διαστάσεις το πρόβλημα της ανεργίας των νέων και πρέπει να βρεθούν λύσεις εκτός πεπατημένης.

Επίσης, υπήρξε επίσης συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020, όπως δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.