powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Από τους σχολιαστές μας: Περί ανάπτυξης και νουθεσιών Στεργίου για τα περιβαλλοντικά καθήκοντα των νεολαίων

 Το παρακάτω σχόλιο ήταν ανταπάντηση ανώνυμου σχολιαστή σε άλλο σχολιαστή σχετικά με το ρόλο των οικολόγων στην ανάπτυξη της περιοχής. Το αναδημοσιεύουμε σαν κύριο άρθρο μετά από αίτημα αναγνωστών.



"Εσείς κ. Στεργίου με τι μάτια αντικρίζετε τα παιδάκια του δημοτικού που σαν ενήλικες θα υποστούν τις συνέπειες των αποφάσεων σας; " (φώτο:  ένας από τους 3 αποδέκτες των νουθεσιών Στεργίου,  η απίθανη  Δ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου που καθάρισε την παραλία Κυμασίου)



Το σχόλιο:

Τώρα φταίνε οι οικολόγοι για την ανικανότητα σας και τις ανοησίες σας 30 χρόνια τώρα. Ξεχνάμε ποιοι ήταν πάνω και ποιοι έπαιρναν αποφάσεις που έχουν βυθίσει οικονομικά την περιοχή μας. Ξεχνάμε την περιβαλλοντική καταστροφή των βουνών μας των δασών μας και των ποταμιών μας, θυσίες χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα. Ξεχνάμε τις παρασιτικές εταιρίες που χρησιμοποιούν δωρεάν δημοτική περιουσία και δεν προσφέρουν ούτε μια θέση εργασίας ούτε ένα ευρώ στο τόπο μας. Ποιος τις έφερε ποιος καλύπτει τις παρανομίες τους και ποιος ωφελείται; Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία αντέχει αυτός ο κόσμος.

Πόσα ακόμη θα καταπιούμε. Ο κ. Στεργιου ένας της Ψαρρό-Στεργιό- Κανζουρό-τρόικας που δυναστεύει την περιοχή τα τελευταία χρόνια έλεγε πριν λίγες μέρες στους μαθητές που καθάρισαν κάποιες παραλίες:

«Η πράξη σας αυτή είναι αξιέπαινη γιατί πέρα από τον καθαρισμό στοχεύει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, που είναι η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Καθαριότητα σημαίνει πολιτισμός. Το περιβάλλον ανήκει σε όλους και έχουμε υποχρέωση να το προστατεύουμε και να το διατηρούμε καθαρό».

Γνωρίζοντας το ρόλο του κ. Στεργίου σε καίρια περιβαλλοντικά θέματα και τον δόλιο τρόπο που μαζί με τους άλλους άνοιξε το δρόμο για τον ερχομό των πλέον ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή θα ήθελα να τον ρωτήσω

Αν το περιβάλλον ανήκει σε όλους όπως λέτε δεν θα πρέπει όλοι να έχουν λόγο για αυτό; Έχουν; Τι είδους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες θέλετε;

Εσείς κ. Στεργίου πως προστατεύετε το περιβάλλον με τι μάτια αντικρίζετε τα παιδάκια του δημοτικού που σαν ενήλικες θα υποστούν τις συνέπειες των αποφάσεων σας;



Διαβάστε επίσης τις νουθεσίες  Στεργίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.