powered by Surfing Waves

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Ομάδα κρούσης» με υπερεξουσίες για τη διαφθορά






Την σύσταση ενός «ενιαίου και ισχυρού ελεγκτικού φορέα» με υπερεξουσίες προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκείμενου να χτυπήσει την διαφθορά στο Δημόσιο.

Μάλιστα, συμφωνα με πληροφορίες προσεχώς αναμενεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Με τη συγχώνευση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών στο δημόσιο, το υπουργείο θέλει να πετύχει τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι της νέας «ομαδας κρούσης» θα προΐσταται ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, που θα επιλέγεται από το υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μερικές απο τις υπερεξουσίες της νέας Ανεξάρτητης Αρχής θα είναι η άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, το δικαίωμα διεξαγωγής προανακρίσεων με εισαγγελικη παραγγελία αλλα και η ασκηση πειθαρχικών διώξεων κατα υπάλληλων και στελεχών του Δημοσίου, ενω θα μπορεί επίσης να ξεσκονίσει το «πόθεν εσχες» όλων των ελεγχόντων, δηλαδή των υπαλλήλων και διευθυντών του ΣΔΟΕ αλλα και των υπολοιπων σωματων Ελέγχου όπως τους επιθεωρητες Υγείας, Μεταφορών, Περιβάλλοντος κ.α

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί σχεδιάζει να δωσει κίνητρα αλλά και προστασία σε δημοσίους υπάλληλους αλλά και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αποκαλύπτουν φαινόμενα διαφθορά.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.