powered by Surfing Waves

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σκουπίδια: Τέλη υπέρ των δήμων που έχουν ΧΥΤΑ






Τέλος υπέρ των Δήμων που έχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων θα μπορεί να επιβληθεί στους Δήμους που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ειδικότερα:

-παρέχεται η δυνατότητα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) επιβολής στους δήμους που εξυπηρετούνται από αυτόν, αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του δήμου που χωροθετούνται εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή και τελικής διάθεσης ή προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων

-το αντισταθμιστικό όφελος συμψηφίζεται με τα ποσά που οι δήμοι υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΦΟΣΔΑ για τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Τα ποσά που θα απομείνουν θα μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, κατά προτεραιότητα όμως σχετιζόμενης με περιβαλλοντική αντιστάθμιση από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.