powered by Surfing Waves

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία μεταφοράς των μαθητών στην νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση



Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών προσδιορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες (ΦΕΚ 1449/14-6-2013).

Στην απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών -Δικτύων και Παιδείας, προσδιορίζονται, μεταξύ άλλων, οι κατηγορίες των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, καθώς και ο τρόπος σχεδιασμού των δρομολογίων που θα πρέπει να αναπτυχθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Αρμόδιες για τη τήρηση του νέου θεσμικού πλαισίου ορίζονται οι περιφέρειες.

Μάλιστα για το καλύτερο συντονισμό της όλης διαδικασία στην Κοινή υπουργική Απόφαση προβλέπεται η συγκρότηση στο υπουργείο Εσωτερικών Ομάδας Διοίκησης Έργου. Στην ομάδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ως βασική αποστολή της θα είναι:

α. Η παρακολούθηση της μεταφοράς μαθητών σε εθνικό επίπεδο και η επίλυση αμφισβητήσεων ως προς την ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας

β. Η εισήγηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για ενδεχόμενες ενέργειες προς επίλυση των παρατηρούμενων προβλημάτων

γ. Ο έλεγχος των απολογιστικών στοιχείων ανά Περιφέρεια

Στην ΚΥΑ υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου της μεταφοράς, ενώ προσδιορίζονται και οι μαθηματικοί τύποι σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει να γίνεται ο υπολογισμός χιλιομετρικής απόστασης και κόστους καυσίμων. Σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις για το σχολικό έτος 2013−2014 ο διαγωνισμός, για τη μεταφορά των μαθητών προβλέπεται να προκηρύσσεται εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, δηλαδή από τις 14 Ιουλίου. Ωστόσο οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση των ενεργειών των αρμοδίων οργάνων, όπως προβλέπονται από την ΚΥΑ, δεν εφαρμόζονται για το σχολικό έτος 2013−2014.

Αναλυτικά η KYA και το ειδικό παράρτημα των μαθηματικών τύπων υπολογισμού του κόστους μεταφοράς μαθητών.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.