powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ψαρρός εναντίον Ψαρρού και αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου: Νέα δημοπρασία για τις καντίνες σε παραλίες του δήμου στις 27/6/13!

Με απόφαση του κ. Ψαρρού δεν δημοπρατούνται χώροι για καντίνες και ξαπλώστρες στο Κυμάσι και την Αμμίτσα φέτος. Οι μισθώσεις χώρων γίνονται στις θέσεις που ορίζει ο δήμος κατόπιν δημοπρασίας και έχουν διάρκεια ένα έτος.


Στις 31/5/13,  πέντε  μέρες  πριν την δημοπρασία της 5/6/13 ,  ο κ, Ψαρρός  προκήρυξε  νέα δημοπρασία   για την παραχώρηση, του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας για την τοποθέτηση καντίνων.  Αυτό αποτελει όχι μόνο αναβολή της δημοπρασίας που  είχε προκηρύξει  στις 16/5/2013 ο ίδιος ο κ. Ψαρρός τις  για όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα τους Διαύγεια  αλλά και ανεξήγητη απόκλιση απο την σχετική απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο στις  25/4/13 και προέβλεπε την εκμίσθωση 16 θέσεων σε  παραλίες. Στην νέα διακήρυξη δεν συμπεριλαμβάνονται οι  παραλίες Μακρύ Γιαλός Βλαχιάς,  Πηλίου,  Αμίτσα Μαντουδίου,  Αχλαδίου Κιόσκι Λίμνης  και Κοχύλι  Λίμνης που είχε αποφασίσει στις 25/4/13 να δημοπρατηθούν το δημοτικό συμβούλιο.
Οι παραλίες  που δημοπρατούνται   με την νέα διακήρυξη του δημάρχου    αφορούν τις  παρακάτω  7 θέσεις. Η δημοπρασία θα γίνει στο  Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου την Πέμπτη 27/6/2013 στις 13:00 το μεσημέρι,
  1. Παραλία Γκιονάτη - Βλαχιά
  2. Παραλία Κρύας Βρύσης- Κήρινθος 
  3. Παραλία Αγκάλης -Αγίας Άννας Θέση ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ 
  4. Παραλία Αγκάλης -Αγίας Άννας 
  5. Παραλία Αγίου Γεωργίου 
  6. Παραλία Σηπιάδας 
  7. Παραλία Ηράκλης
 Το ετήσιο μίσθωμα ξεκινά από 500 Ευρώ για τις καντινες και  11€/τ.μ. ετησίως για την τοποθέτηση  ξαπλωστρών. Η διάρκεια μίσθωσης είναι μέχρι τις 31/12/13.

Απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τους ιδιοκτήτες καντινών στους χώρους εγκατάστασής τους


Η  νεα διακήρυξη  της δημοπρασίας που δημοσιεύτηκε  σήμερα 17/6/2013  στο Διαύγεια με καθυστέρηση 7 ημερών έχει ως εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
 Λίμνη 31/5/2013
Αριθμ. Πρωτ. 7213

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή για την παραχώρηση, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού -
παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος για τοποθέτηση
τροχήλατων αναψυκτηρίων (καντινών) και τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών στις θέσεις
που περιγράφονται παρακάτω και προσδιορίζονται στα συνημμένα τοπογραφικά διαγράμματα και
ορθοφωτοχάρτες .

Άρθρο 1ο
Περιγραφή χώρων παραχώρησης, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας προς τρίτους,
με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος
Θέσεις τοποθέτησης καντινών ομπρελών, ξαπλωστρών.:
ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ T.M. ΠΟΣΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Παραλία Γκιονάτη - Βλαχιά Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15τ.μ. 500,00€
Παραλία Κρύας Βρύσης- Κήρινθος Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15 τ.μ. 500,00 €
Παραλία Αγκάλης -Αγίας Άννας Θέση ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15 τ.μ. 500 €
Παραλία Αγκάλης -Αγίας Άννας Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας , Ομπρελών, καθισμάτων 55 τ.μ. 940,00 €
Παραλία Αγίου Γεωργίου Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15,00 500,00 €
Παραλία Σηπιάδας Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15,00 500,00 €
Παραλία Ηράκλης Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15,00 500,00 €

Άρθρο 2
Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή , η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.
Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του
ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.
Άρθρο 3
Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου από την Αρμόδια Επιτροπή η οποία είναι η Οικονομική Επιτροπή στις 27/6/2013 ημέρα Πέμπτη και από ώρα 13.00 . Σε περίπτωση που η δημοπρασία αναβληθεί για οποιοδήποτε λόγο ο Δήμαρχος θα επαναλάβει την διαδικασία με νέα διακήρυξη.
Άρθρο 4
Κατώτατο όριο της πρώτης προσφοράς
Ορίζει ως κατώτατο ΕΤΗΣΙΟ μίσθωμα
Α) το ποσό των 11€/τ.μ. ετησίως για όλες τις παραλίες για τις οποίες θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.
Β) το ποσό των 500€ ετησίως για τις καντίνες για όλες τις παραλίες για τις οποίες θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον.
Άρθρο 5
Διάρκεια εκμίσθωσης- αναπροσαρμογή μισθώματος
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από της υπογραφή της σύμβασης έως την 31/12/2013.
Άρθρο 6
Τρόπος καταβολής του μισθώματος
Το μίσθωμα αφορά το τρέχον έτος.
Το ποσό καταβάλλεται πριν την υπογραφή του συμφωνητικού ως εξής :
Ποσοστό 20% επί του συνολικού μισθώματος θα καταβληθεί από το μισθωτή υπέρ του ελληνικού δημοσίου σύμφωνα με σημείωμα της Κτηματικής Υπηρεσίας και ποσοστό 80% επί του συνολικού μισθώματος θα καταβληθεί στον Ο.Τ.Α. Το μίσθωμα επιβαρύνεται με 3,6% χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου.

Άρθρο 7
· Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί όσοι δεν είναι οφειλέτες προς τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης – Αγίας Άννας .
· Για τη συμμετοχή στην δημοπρασία απαιτούνται τα παρακάτω:
o Αστυνομική Ταυτότητα
o Εγγυητική επιστολή (όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο )
o Ενημερότητα μη οφειλής προς το Δήμο
₀ Ενημερότητα μη οφειλής στην ΔΕΥΑΜΛΑΑ
o Άδεια λειτουργίας τροχήλατης καντίνας

Άρθρο 8
Εγγύηση συμμετοχής
Α) Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου με το ανωτέρω ποσοστό επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε, η οποία θα επιστραφεί μετά τη λήξη της θερινής περιόδου δηλαδή την πρώτη εργάσιμη του μηνός Σεπτεμβρίου και την παράλληλη εξόφληση του μισθώματος.
Σε περίπτωση που οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώσουν την ύπαρξη μη αδειοδοτημένων
δραστηριοτήτων εκ μέρους του εν λόγω πλειοδότη, τότε λύεται άμεσα η σύμβαση μίσθωσης και το ποσό της εγγυητικής επιστολής εκπίπτει υπέρ του Δήμου.

Άρθρο 9
Εγγυητής
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα
πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος αλληλεγγύως και σε ολόκληρο υπεύθυνος μετ΄ αυτού για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Άρθρο 10
Δικαίωμα αποζημίωσης
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της
δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.
Άρθρο 11
Σύμβαση
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής (Οικονομική Επιτροπή) περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.
Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.
Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.
Άρθρο 12
Όροι παραχώρησης
1. Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε με την προϋπόθεση να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας και να
εξασφαλίζεται η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών χωρίς να δημιουργηθεί κανένα
εμπράγματο δικαίωμα για οποιονδήποτε.
2. Απαγορεύεται η επέκταση της χρήσης σε χώρο εκτός του παραχωρούμενου.
3. Η μέγιστη κάλυψη χρήσης δεν θα υπερβαίνει το 50% του παραχωρούμενου χώρου, προκειμένου να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής, πλάτους τουλάχιστον τριών (3) μέτρων από την ακτογραμμή, για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.»
4. Απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών. Επιτρέπονται, αποκλειστικά προς διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των λουομένων και για την ασφάλεια αυτών κατά την παραμονή τους εντός των παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου, κατασκευές μη μόνιμου χαρακτήρα που περιοριστικά προβλέπονται στο συνημμένο στην ΚΥΑ
Δ10Β1075164/2439ΕΞ2013/02-05-2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ»

(επιτρεπόμενες χρήσεις, προσβασιμότητα – προσπελασιμότητα – σήμανση, φύτευση, αρχές – προδιαγραφές χρήσης υλικών, φωτισμός – ηχητικές εγκαταστάσεις, περιορισμοί κατάληψης παραχωρηθείσας ζώνης αιγιαλού –παραλίας, έδραση κατασκευών – στερέωση – πάκτωση), το οποίο προσαρτάται στην παρούσα διακήρυξη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.
5. Απαγορεύεται η καθοιονδήποτε τρόπο περαιτέρω υπεκμίσθωση του παραχωρούμενου χώρου από τον μισθωτή.
6. Απαγορεύεται η παραμονή του μισθωτή στον παραχωρούμενο χώρο μετά τη λήξη, με οποιοδήποτε τρόπο, της μισθωτικής σχέσης.
7. Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση να μεριμνά για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων και γενικά για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου.
8. Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση να τηρεί τις διατάξεις του άρθρου 7 του ΠΔ 23/2000 και γενικά να
λαμβάνουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας των λουόμενων, των εργαζόμενων αλλά και όσων κινούνται στους χώρους αυτούς.
9. Απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τους ιδιοκτήτες καντινών στους χώρους εγκατάστασής τους. (ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τις καντίνες αυτή απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 42 της Α.1.Β8577/83 Υγειονομικής Διάταξης και την υπ΄αριθμ. Α1Β/8777/87.1 εγκύκλιο Υ.Υ.Π& Κ.Α).
10. Για την παραχώρηση της απλής χρήσης του κοινόχρηστου χώρου δεν ισχύουν οι διατάξεις περί εμπορικών μισθώσεων.
11. Οι τροχήλατες καντίνες, αυτοκινούμενες ή μη, θα είναι μέγιστων διαστάσεων τριών μέτρων (3) επί (πέντε) μέτρων.
12. Για την παραχώρηση της απλής χρήσης του κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας δεν ισχύουν οι διατάξεις περί υπαίθριου εμπορίου.
13. Ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για πιθανές καταστροφές που θα προκαλέσει ισχυρή κυματαγωγήή άλλο φυσικό φαινόμενο στην περιουσία του μισθωτή.
14. Σε περίπτωση μη τελικής συνυπογραφής του μισθωτηρίου από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής
Υπηρεσίας, λόγω μη τήρησης των υποδειχθεισών από αυτόν τροποποιήσεων ή μη συναποστολής μαζί με τα 3 αντίγραφα της μισθωτικής σύμβασης του πρωτοτύπου διπλοτύπου είσπραξης, το μισθωτήριο συμβόλαιο είναι άκυρο και ο μισθωτής υποχρεούται να αποχωρήσει άμεσα από τον κοινόχρηστο χώρο, χωρίς καμία αξίωση αποζημίωσης έναντι του Δημοσίου.
15. Η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εθνικής άμυνας, συγκοινωνιακούς, δημόσιας τάξης και ασφάλειας, προστασίας αρχαίων, του περιβάλλοντος ή της δημόσιας υγείας, αλλά και για λόγους κατασκευής λιμενικών έργων.
16. Η ανάκληση της παραχώρησης από το Δημόσιο προς τον Δήμο συνεπάγεται αυτοδικαίως και την ανάκληση της παρούσας παραχώρησης και ο μισθωτής υποχρεούται να αποχωρήσει άμεσα από τον κοινόχρηστο χώρο, χωρίς καμία αξίωση αποζημίωσης έναντι του Δημοσίου.
17. Το μισθωτήριο που θα υπογραφεί δεν υποκαθιστά τυχόν άδειες άλλων αρχών ή υπηρεσιών ή φορέων όπου απαιτούνται κάθε φορά για την άσκηση δραστηριοτήτων στον κοινόχρηστο χώρο για τον οποίο παραχωρήθηκε το δικαίωμα της απλής χρήσης.

Άρθρο 13
(Δημοσίευση Διακήρυξης)
Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων των καταστημάτων τωνΔημοτικών Ενοτήτων, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Άρθρο 14
Επανάληψη της δημοπρασίας 
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης.
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:
α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να
υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.
Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.