powered by Surfing Waves

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο δήμος αποφασίζει την πρόσληψη δικηγόρου γιατί εκκρεμούν πάρα πολλές δικαστικές υποθέσεις


 Από τα πρακτικά
Η κ. Στέφου εισηγούμενη το θέμα είπε: Αυτή την στιγμή εκκρεμούν πάρα πολλές δικαστικές υποθέσεις τόσο στα Πολιτικά όσο και στα Διοικητικά Δικαστήρια που αφορούν τον Δήμο μας και εκτός αυτού αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα που χρίζουν νομικής διερεύνισης όπως προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την κατάργηση όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Επιχειρήσεων όπως της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λίμνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης που έχουν να κάνουν με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων και των προγραμμάτων που εκτελούσαν στον Δήμο καθώς και με την μεταφορά του προσωπικού αυτών.
Επίσης η μεταβίβαση και των νέων αρμοδιοτήτων στους Δήμους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα για την λύση των οποίων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει νομικός σύμβουλος ή δικηγόρος ο οποίος α παρέχει τις συμβουλές του και επίσης θα εκπροσωπεί τον Δήμο στα Δικαστήρια.-
Η πρόσληψη των δικηγόρων γίνεται με σχέση έμμισθης εντολής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων, όπως ισχύει κάθε φορά, με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου και μετά από έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει.
Για τις αμοιβές των δικηγόρων με πάγια αντιμισθία εφαρμόζεται η ιδάταξη του άρθρου 166 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584/2007 –ΦΕΚ 143 Α΄).
Οι απασχολούμενοι κατά τα ανωτέρω δικηγόροι υποχρεούνται σε παροχή υπηρεσίας στο οικείο κατάστημα του Δήμου για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες εφόσον δεν συντρέχει ανάγκη παράστασης ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών. Για την λύση της
σχέσης έμμισθης εντολής δικηγόρου απαιτείται αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.-
Στον Ο.Ε.Υ του Δήμου μας (ΦΕΚ 2092/21-09-2011 Τεύχος Β΄) και συγκεκριμένα στο άρθρο 18 προβλέπονται δύο (2) θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή.
Η απαιτούμενη δαπάνη για την μισθοδοσία του δικηγόρου θα καλυφθεί από πιστώσεις του προϋπολογισμού του Δήμου όπου θα εγγραφεί η σχετική δαπάνη με αναμόρφωση λόγω μη εγγραφής της κατά την αρχική σύνταξη αυτού.
Μετά από τα ανωτέρω  το δήμοτικό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει την πρόσληψη ενός (1) δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής για την κάλυψη μίας θέσης εκ των δύο που προβλέπονται στο εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ. του Δήμου προκειμένου δια του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας να διαβιβασθεί για έκδοση της απαραίτητης έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει.
Η Πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων. Ο απασχολούμενος δικηγόρος θα υποχρεούται σε παροχή υπηρεσίας στο οικείο κατάστημα του Δήμου για που να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες εφόσον δεν συντρέχει λόγος παράστασης ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών.
Για την λύση της έμμισθης εντολής απαιτείται αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.-
Η δαπάνη της μισθοδοσίας του δικηγόρου θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Δήμου.-

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.