powered by Surfing Waves

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εκτός παιδικών σταθμών ένα στα δύο παιδιά





Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών θα μείνουν φέτος πολλά παιδιά, καθώς το επιδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις περισσότερες από 120.000 μητέρες.

Για το θέμα είχε κρούσει «καμπανακι κίνδυνου» από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ενωσης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του μήνα και τότε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε δηλώσεις του είχε υπογραμμισει ότι το το πόσο των 150 εκατ. ευρω για τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ για τη νέα σχολική χρονιά δεν επαρκεί, με δεδομένο ότι και φέτος – λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης – αναμένεται νέο κύμα αύξησης των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.

«Για αυτό ζητήσαμε από τον κ. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης με αδιάθετους πόρους από άλλα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει από τους γονείς για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς», ειχε αναφέρει ο κ. Ασκουνής.

ΚΕΔΕ: «Δεν φτάνουν τα €150 εκατ. για τους παιδικούς»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.