Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησε από το Βέλγιο για το Μαντούδι η «Αργώ»πηγή: Έθνος

Ξεκινάει το μακρύ του ταξίδι για την Ελλάδα η «Αργώ», το ασθενοφόρο που αγόρασαν και εξόπλισαν οι γιατροί από το Βέλγιο.

Ξεκίνησε η «Αργώ»
Η κινητή ομάδα υγείας, πλήρως εξοπλισμένη, θα φτάσει σε μερικές εβδομάδες στην Εύβοια, όπου θα εξυπηρετήσει το δίκτυο των χωριών που δεν έχει εύκολη πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
«Μπορεί να έρχεται ως μονάδα προληπτικής υγείας, ωστόσο στην περιοχή μας χρειαζόμαστε και ένα απλό ασθενοφόρο, που να λειτουργεί και όταν χιονίζει!», είπαν στο «Εθνος» η Παναγιώτα Σκουμπρή και η Μαρία Γαΐτη, γενικοί γιατροί από τα κέντρα υγείας Μαντουδίου και Λίμνης αντίστοιχα. Οι δύο Ελληνίδες πέρασαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο Σεν Πιερ των Βρυξελλών, όπου εκπαιδεύτηκαν στα νέα εξελιγμένα εξαρτήματα του ασθενοφόρου.
Το ασθενοφόρο-κινητή μονάδα θα ενταχθεί στο ΕΣΥ. Την ιδέα ξεκίνησαν λίγοι -οι δύο Βέλγοι γιατροί Πάτρικ βαν Αλφεν και Μισέλ Ντεγκέλντρ και ο Ελληνας Θοδωρής Πλέρος-, αλλά στην πορεία κατάφεραν να εμπνεύσουν περίπου 80 γιατρούς σε ολόκληρο το Βέλγιο, να κινητοποιήσουν πολίτες της χώρας και να αγοράσουν τελικά ένα ασθενοφόρο, το οποίο έχουν μετατρέψει -με τα απαραίτητα ιατρικά όργανα- σε κινητή ομάδα υγείας. Ηδη στη Λιέγη ετοιμάζεται η «Αργώ 2»...

1 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.