powered by Surfing Waves

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κατηγορούμενος σε δυο δίκες ο κ. Ψαρρός. Στήριξη του αιτήματος για δικηγόρο από Αρβανίτη και Μουργιά




Σύμφωνα με τα πρακτικά (1  και 2) της συνεδριάσης της οικονομικής επιτροπής  της 8/1/16  ο  πρώην Δήμαρχος κ. Ψαρρός Ανέστης με αίτηση του  ζήτησε από το δήμο να ορίσει  και να πληρώσει   δικηγόρο ώστε να τον εκπροσωπήσει  σε δυο δίκες:
1. ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας  την 12/1/2016 ημέρα Τρίτη και
2. ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας την 8/2/2016 ημέρα Δευτέρα.

Ο κ. Δήμαρχος εξήγησε ότι " Επειδή με τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου θα προκύψει δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού έτους 2016, ο οποίος δεν έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνω όπως παραπέμψουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τον οριζόμενο δικηγόρο".
Οι κ. Αρβανίτης  και  Μουργιάς διαφώνησαν. Ο κ. Αρβανίτης τοποθετήθηκε και είπε:
«Πρέπει να οριστεί δικηγόρος για την υπόθεση διότι αφορά θέμα αιρετού κατά την άσκηση των
καθηκόντων του, όσον αφορά την πληρωμή τους λόγω μη ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2016
να το παραπέμψουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Η επιτροπή τελικά αποφάσισε  (με αρνητικέσ ψήφους των κκ Αρβανίτη και Μουργιά)   να παραπέμφθεί  το θέμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 72 του Ν.3852/2010.




Σύμφωνα με την περίπτωση στ' της παραγ.5 του άρθ.244 του ν.3852/2010, ως αντικαταστάθηκε με
το αρθ. 51 ν. 3979/2011 "οι δήμοι υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σ' αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με έμμισθη εντολή, η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του ν.3852/2010 αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και περιφερειών"


Διαβάστε επίσης



7 μήνες φυλακή στο Ψαρρό για το νερό της Κηρίνθου



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.