Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Αποφάσεις για γέλια: Και ρόλους Δημάρχου και Πειθαρχικού Συμβουλίου αναλαμβάνει το Δημοτικό μας Συμβούλιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ευβοϊκή Γνώμη το Δημοτικό Συμβούλιο μας αποφάσισε χθες βράδυ την απομάκρυνση του κ. Χαλιούλια από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου.

Ως γνωστό η ανάκληση αντιδημάρχων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δημάρχου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 59 παρ. 5 του ν. 3852/2010 «Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμιση ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση του αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου». Η µεταβίβαση αρµοδιότητας στους Αντιδηµάρχους γίνεται µε έκδοση διοικητικής πράξης από το ∆ήµαρχο, η οποία έχει κανονιστικό χαρακτήρα. Η πράξη µε την οποία µεταβιβάζεται η αρµοδιότητα, ως κανονιστική, εξακολουθεί να ισχύει έως ότου καταργηθεί από µεταγενέστερη όµοια πράξη.

Η πειθαρχική διαδικασία καθορίζεται από τα άρθρα 236 και 237 του ν. 3852/2010 και δεν προβλέπει κανένα ρόλο για το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμενα  αιρετοί  επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται:

6 Σχόλια:

εντάξει την βία την καταδικάσαμε από το κατελισμό και τα τρόμποκοπ ποιος θα μας σώσει;

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και διατάσσει ! ! !

βρε που πάμε ! ! !

βρε που πάμε ! ! !

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΑΥΣΗ

8:15. Φαντάζομαι ότι είσαι ένας από τους πολλούς δυστυχώς άσχετους του Δημ. Συμβουλίου. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στην Αποκεντρωμένη αν πάει εκεί γιατί έχω μια υποψία η 2η αναλοίνωση Στεργίου που λέει περίπου τα ίδια με την πρώτη είχε σκοπό να αποφύγει την γελοιοποίηση σε αυτό θέμα. Πού σας βρήκαμε;

Με άλλα λόγια όπως έλεγε και ο Λουδοβίκος "Είναι νόμιμο διότι το θέλω."

Τ θέμα είναι οι εργαζόμενοι π μενουν απλήρωτοι στο δήμο κ ειδικά τ πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι π χρηματοδότη εχουν κατά κύριο λόγω τ ΕΣΠΑ τ τα κανουν τ χρήματα κ εχουν τ γυναίκες απλήρωτες κοντά ενάμιση χρόνο κ συνέχεια βάζουν κ βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες ...ο δήμαρχος πρέπει ν πάρει θέση άμεσα κ ν λυθεί τ πρόβλημα όπως είχε πεί εξ αρχής στους εργαζόμενους.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.