powered by Surfing Waves

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζεται η διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών δήμων της χώρας : 53 εκ. ευρώ σε 34 δήμους



Συνεχίζεται η διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών δήμων της χώρας . Με δύο νεώτερες αποφάσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Μπαλάφα διατίθεται το ποσό των 52.945.224 ευρώ για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους 34 δήμων της χώρας.

Σημειώνεται ότι για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών, δημιουργείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμός κάθε Νομικού Προσώπου με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Νομικού Προσώπου…», προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων.

Για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, οι επιχορηγούμενοι φορείς υποβάλλουν κάθε φορά στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντολή εξόφλησης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Οι εντολές μετά από έλεγχο αποστέλλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο θα προχωρά στην πληρωμή του καθαρού ποσού προς τους τελικούς δικαιούχους και στη μεταφορά του συνολικού ποσού των κρατήσεων και παρακρατήσεων προς τον επιχορηγούμενο φορέα για την άμεση απόδοσή τους.

Τυχόν υπόλοιπα ποσά που δεν θα χρησιμοποιηθούν έγκαιρα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, θα επιστραφούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό κατόπιν σχετικών ενεργειών του Υπουργείου μας.

Αναλυτικά η πρώτη και η δεύτερη απόφαση με την ανά δήμο κατανομή.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.