Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

To Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα χρηματοδοτεί Προγράμματα Κοινωφελούς ΕργασίαςΤη σύσταση «καταπιστευτικού λογαριασμού», μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και των δικαιούχων Ο.Τ.Α του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», ανακοινώνει αύριο η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το μεσημέρι στο 12:00, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Εν τω μεταξύ την επόμενη Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016, θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους 27 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

«Η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία αλλά και πενιχρούς πόρους να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους 8μηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Ετικέτες: ΟΤΑ • πρόγραμμα κοινωφελ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.