Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Στεργίου ξανά-απαντά σ’ αυτούς που αποκαλούν το δημοτικό συμβούλιο δικαστήριο: Τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες
πηγή: Μαντούντι Νιους.

 Στεργίου: Τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, έχουν σκοπό και στόχο να φιμώσουν την φωνή των αιρετών, την φωνή της αλήθειας γιατί οι αλήθειες ενοχλούν τον Δήμαρχο και το περιβάλλον του. 

Η Τοποθέτηση Γιάννη Στεργίου στην συνεδρίαση της 11ηςΟκτωβρίου 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, με θέμα: «Απόφαση δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του δημοτικού συμβούλου κ. Τάρλα Κυριάκου από τον Αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας Κηρέως κ. Χαλιούλια Ιωάννη».

Κύριε Πρόεδρε, πριν την τοποθέτηση μου στο σημερινό θέματα συζήτησης επιτρέψτε μου να δώσω μια απάντηση στους γνωστούς υποστηρικτές και καλλιεργητές της μαύρης προπαγάνδας, σ’ αυτούς που με την κατασυκοφάντηση, την παραπληροφόρηση και τις κίτρινες πρακτικές τους οδήγησαν το Δήμο μας σ’ αυτή την κατάσταση.


Σ’ αυτούς που προσπάθησαν με την σιωπή τους να υποβαθμίσουν και να υποτιμήσουν ένα πρωτόγνωρο συμβάν που έλαβε χώρα στην τοπική μας διοίκηση, και αναφέρομαι στην επίθεση και στον ξυλοδαρμό του συναδέλφου Κυριάκου Τάρλα από τον αντιδήμαρχο Κηρέως Ιωάννη Χαλιούλια.

Σ’ αυτούς που αποκαλούν το δημοτικό συμβούλιο δικαστήριο.

Σαφώς και το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο, ούτε και οι δημοτικοί σύμβουλοι δικαστές. Όσο μας αφορά ουδέποτε επιδιώξαμε να αναλάβουμε τέτοιους ρόλους. Αυτού του είδους οι αρμοδιότητες ανήκουν και ασκούνται από την Δικαιοσύνη. Το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από αιρετά μέλη και ως θεσμικό και πολιτικό όργανο έχει υποχρέωση να επαινεί γενναίες πολιτικές πράξεις αλλά και να καταδικάζει πράξεις που στοχοποιούν, προσβάλουν και αμαυρώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έπρεπε να είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου, κάτι τέτοιο όμως ως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε και την σύγκληση αιτήθηκαν προς τον πρόεδρο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών και μέλη της δημοτικής μας παράταξης.

Για άλλη μια φορά ο κ. Καλυβιώτης προσπάθησε να υποβαθμίσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, την επιθετική συμπεριφορά και χειροδικία του αντιδημάρχου του κ. Ιωάννη Χαλιούλια ενάντια στον συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριάκο Τάρλα. Παρότι πέρασε μια βδομάδα από αυτή την καταδικαστέα απ’ όλους ενέργεια, κανένα σχόλιο και καμία καταδίκη αυτού του πρωτόγνωρου συμβάντος στην τοπική διοίκηση από τον κ. Καλυβιώτη.

Το χαμηλό του πολιτικό ανάστημα δεν του επέτρεψε να παραστεί στην αποψινή συνεδρίαση ως είχε υποχρέωση να πράξει. Η απουσία του αν μη τι άλλο δηλώνει αποδοχή και έγκριση της απαράδεκτης πράξης του αντιδημάρχου του.

Παρότι βρίσκεται δύο και πλέον χρόνια στην θέση του Δημάρχου δεν έχει καταλάβει, δεν έχει συνειδητοποιήσει την συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύει προς τα εκλεγμένα από την τοπική κοινωνία μέλη του δημοτικού συμβουλίου τιμώντας την θεσμική του θέση.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, το μόνο που κάνει είναι να επιδεικνύει ασέβεια στο κορυφαίο όργανο διοίκησης του Δήμου, μιλώντας όποτε και όσο θέλει, διακόπτοντας και προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ιδιαίτερα αυτά που έχουν διαφορετική απ’ αυτόν άποψη. Δεν επιδεικνύει ούτε καν το δέοντα σεβασμό στις αιρετές γυναίκες. Προσπαθεί μέσα από μία ασυνάρτητη φρασεολογία – επιχειρηματολογία και παραπληροφόρηση να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες του για την κατάντια του Δήμου επί των ημερών του.

Μέχρι πρότινος είχαμε φραστικές επιθέσεις και προσβολές προς τα πρόσωπά μας, από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Οκτωβρίου 2016 προστέθηκαν νταηλίκια και χειροδικίες, και αναφέρομαι στην επιθετική συμπεριφορά και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου κ. Κυριάκου Τάρλα από τον αντιδήμαρχο του Καλυβιώτη κ. Ιωάννη Χαλιούλια. Την κύρια ευθύνη για αυτό το πρωτόγνωρο συμβάν που σε καμία περίπτωση δεν τιμά τον ιστορικό, φιλήσυχο και με πολιτιστική κουλτούρα Δήμο μας, ένα συμβάν άκρως καταδικαστέο την έχει ο Δήμαρχος αφού μονίμως πυροδοτεί τέτοιες ενέργειες που δυστυχώς αμαυρώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το συμβάν της 4ης Οκτωβρίου 2016 που διέσυρε για άλλη μια φορά το δήμο μας, ήταν αποτέλεσμα της άρνησης του δημάρχου να δώσει εξηγήσεις και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιου κατά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε την έγκριση της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έτους 2016. Παρότι υπήρχε αίτηση η με αριθ. πρωτ. 8076/25-08-2016 δεκαοκτώ (18) δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με την οποία ζητούσαν «Ανάλυση δαπανών που έγιναν κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 30 Ιουλίου 2016», παραβαίνοντας για άλλη μια φορά τα καθήκοντά του (παρ. 3 του άρθρου 69 του Ν. 3852/2010) έγραψε στα παλιά του υποδήματα το αίτημα των μελών του δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν παρείχε καμία ενημέρωση στο σώμα επί του παραπάνω αιτήματος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως δημοτική παράταξη και ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Χαλιόυλια ο οποίος χειροδίκησε ενάντια στον συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριάκο Τάρλα κατά το πέρας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 04/10/2016 και καλούμε το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει το αυτονόητο, την αποπομπή του αντιδημάρχου του.

Στην Δημοκρατία και στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα δημοκρατικού θεσμού όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία θέση.

Τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, έχουν σκοπό και στόχο να φιμώσουν την φωνή των αιρετών, την φωνή της αλήθειας γιατί οι αλήθειες ενοχλούν τον Δήμαρχο και το περιβάλλον του.

Τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές από το λαό του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ο οποίος κουβαλά στην πλάτη του βαριά ιστορία δημοκρατικών αγώνων.

Επειδή η υπομονή και η ανοχή μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, δηλώνουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο πως από δω και στο εξής δεν έχουμε καμία πρόθεση αποδοχής των πρακτικών απαξίωσης, ευτελισμού και υποβάθμισης του θεσμικού μας ρόλου που επιχειρείται από τον Δήμαρχο κ. Καλυβιώτη.

Ως δημοτική παράταξη με τον θεσμικό ρόλο που μας έχουν αναθέσει οι πολίτες τους Δήμου μας, θα προστατεύσουμε και θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία των θεσμών γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τις όποιες αυθαιρεσίες αλλά και να καυτηριάζουμε τις λανθασμένες και σπασμωδικές κινήσεις της διοίκησης του Δήμου.

Είναι καιρός να καταλάβει τόσο ο Δήμαρχος όσο κι οι εναπομείναντες σ’ αυτόν συνεργάτες του ότι δεν είναι εξουσιαστές αλλά αιρετοί – υπηρέτες του τόπου και έχουν χρέος να διοικήσουν κατ’ εφαρμογή των κανόνων της νομιμότητας, της ευπρέπειας και της Δημοκρατίας

9 Σχόλια:

Βέβαια δεν ήταν τυχαία μπροστά σε τόσους μάρτυρες; Το έπιασες Στεργίου, έτσι κάνουν αυτοί πού θέλουν να φιμώσουν τις φωνές της "αλήθειας" - την δική σου υπονοείς φαντάζομαι.

Γιατί δεν ρωτάς κανένα πιο έμπειρο σε θέματα φίμωσης και χειραγώγησης. Κάθεται δίπλα σου

Για να μην ξεχνάμαι και την βια και τον εκφοβισμό με τους τραμπούκους που κουβαλάγατε στα δημοτικά συμβούλια
http://www.egnomi.gr/article/20766/kataggelloyn_fasistiki_energeia_toy_anesti_psarroy.html

Καλά τα λέτε κ. Στεργίου, για να φρεσκάρετε λίγο τη μνήμη σας και να βοηθήσετε και όσους ξεχνάνε εύκολα, μήπως να κάνατε μια αναδρομή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την αποστασία, όπου επικρατούσαν οι φωνές, οι ύβρεις και οι απειλές?
Ξέρετε είναι καταγραμμένα.
Για να δούμε και να θυμηθούμε τις δικές σας αντίδρασις σε εκείνα τα γεγονότα.
Απλά: αιδώς αργείοι.

Απλά μια ζωή προσπαθείτε με αναχρονιστικους τρόπους να ρίχνετε λάσπη στον στεργιου.. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια.
Κοιτάξτε το χάος του σήμερα και αφήστε τον ψαρρο

Πεστα ρε στεργιου.
Δυστυχώς έχουμε μπλέξει άσχημα με τους ανικανους.
Ο μόνοι που τους στηρίζουν με νύχια και με δόντια πλεον είναι οι οικολόγοι του ΕΒ

H κατρακύλα της ανεπίδεκτης μαθήσεως τετράδας έχει οδηγήσει σε διοικητικό Αδιέξοδο τον Δήμο . «Ωσπερ σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω καί πόλις, μή όντων νόμων, καταλύεται.»

Οι αποστάτες που έφαγαν το ξύλο δεν θα βγάλουν ανακοίνωση ή καλύπτονται πλέον από τον Στεργίου;

Οι αποστατες ανήκουμε στην παράταξη του κ δημάρχου,ο οποίος ούτε κατά διάνοια κατήγγειλε την εγκληματική πράξη του χαλιουλια, άρα μάλλον αποδέχεται τέτοιες τακτικές,όπως βέβαια και το ΚΚΕ (κατά τα άλλα τους πείραξε ο κασυδιαρης) .
ο στεργιου δεν εκπρόσωποι εμάς αλλά την παράταξη του.

Γιατί δεν βγάζετε στην δημοσιότητα το βίντεο με τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πού έγινε ο ξυλοδαρμός. Να δούμε τις αισχρολογίες, το βρισίδι και τα μπινελίκια που εξαπέλυσε ο αναλφάβητος δημοτικός σύμβουλος στον αντιδήμαρχο, Μιλάω για το Δημοτικό Σύμβουλο πού κλωτσάει τις καρέκλες και βαράει το χέρι στο τραπέζι στα καλά του καθουμένου. Γιατί δεν τον φέρατε σε τάξη κ. Χατζή; Θεωρείτε θεμιτή και επιδοκιμαστέα τέτοια συμπεριφορά συμβούλου. Δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτά που έγιναν εάν εκτελούσατε με αμεροληψία τα καθήκοντα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή την πολιτική κουλτούρα μας λέτε ότι προτίθεστε να προστατεύσετε κ. Στεργίου;

Εσείς κ. Αλεξίου εθελοτυφλείτε; Δεν σας είδα να προσβάλλεστε ιδιαίτερα από τον εκχυδαϊσμό του Δημοτικού Συμβουλίου; Καλά κάνατε και καταδικάσατε την βίαιη συμπεριφορά του αντιδημάρχου αλλά καλό είναι να καταδικάσετε και τις επαίσχυντες συμπεριφορές που οδήγησαν σε αυτή την ανεπίτρεπτη ενέργεια. Ποιος φαντάζεστε ότι είναι ο ρόλος σας στο προεδρείο του δημοτικού Συμβουλίου; Να ἀναγιγνώσκετε τις ανακοινώσεις πού δυσκολεύεται να συλλαβίσει ο πρόεδρος; Δεν σας τιμά η στάση σας ούτε σαν γραμματιζούμενο και ούτε σαν παιδαγωγό των παιδιών μας.

ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΜΕΡΟΛΥΠΤΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.