powered by Surfing Waves

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης για την πυρκαγιά στην Λίμνη


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απαιτούσε:
 
 Άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων όσων πλήγηκαν από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια με την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης
και των Περιφερειακών Ταμείων της ΕΕ.
Άμεση στήριξη των ρετσινοπαραγωγών. Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν να καταβληθούν αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς. Γενναία αποζημίωση για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι ρετσινοπαραγωγοί περνούν στην ανεργία.
Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής ώστε να ξαναγίνει δάσος αλλά και να μην πληγεί η περιοχή με τις πρώτες βροχοπτώσεις.
 Άμεση κάλυψη των χρόνιων τραγικών ελλείψεων σε σύγχρονα κάθε είδους μέσα πυρόσβεσης, προσωπικού και υποδομών.
Με μεγάλη κυνικότητα απάντησαν ότι: «Τα προληπτικά μέτρα ή η αποζημίωση πληγέντων ιδιωτών δεν είναι επιλέξιμα»! 

Με λίγα λόγια λένε ότι τα 25.000 στρέμματα πευκοδάσους και οι άνεργοι πλέον ρετσινοπαραγωγοί δεν συνιστούν σημαντική απώλεια για την ΕΕ ώστε να ασχοληθεί μαζί τους, πολύ περισσότερο και να τους αποζημιώσει.
Την ίδια στιγμή  χορηγούνται δις ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το πακέτο Γιούνκερ, το ΕΣΠΑ, τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης κλπ.
Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσης παραδέχεται ότι ακόμα κι αν τελικά αποζημίωνε η ΕΕ τους πληγέντες θα επρόκειτο τελικά για ψίχουλα ενώ την ίδια ώρα ψεύδεται αφού ισχυρίζεται ότι οι αποζημιώσεις της «δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την απώλεια εισοδήματος ή τις ζημιές που καλύπτονται από την ασφάλιση του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)» γιατί είναι γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ όταν, αν κι εφόσον, αποζημιώνει αφορά ελάχιστα και ελάχιστους σε κάθε ανάλογη περίπτωση.
Αναφέρεται, μάλιστα, στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης. Τόσες μέρες έχουν περάσει και η κυβέρνηση δεν μπήκε καν στον κόπο να καταθέσει αίτημα για διεκδίκηση αποζημιώσεων! Φαίνεται δεν θέλει να ενοχλήσει τους αξιωματούχους της ΕΕ! 

Έχουν τεράστια ευθύνη τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που χρόνια τώρα, αλλά και  μετά την πυρκαγιά, έχουν φλομώσει στο ψέμα τους εργαζόμενους της περιοχής για την περιβόητη «Ευρώπη της αλληλεγγύης» και το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο». Η ΕΕ  είναι και θα είναι ένωση του κεφαλαίου για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του που προϋποθέτει τσακισμένα  δικαιώματα για τους  λαούς.
Αλλά και οι  υπουργοί και βουλευτές  των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που βρέθηκαν στα καμένα και χτυπούσαν στην πλάτη τους πληγέντες δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις , μόλις τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν, έπιασαν πάλι δουλειά για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής! Η απάντηση δόθηκε στους ρετσινοπαραγωγούς διά στόματος του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων υπουργών και θυμίζει την παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι». Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπαν ότι η αποζημίωση στους πληγέντες ρεστινοπαραγωγούς θα δοθεί από το Δεκέμβρη του 2017 και μετά, ενώ για όσους «γλίτωσαν» από τη φωτιά η επιδότηση μειώνεται από 0,45/κιλό σε 0,35 το κιλό!
Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι ρετσινάδες και από αυτή την εξέλιξη μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Δε χωρά άλλη αναμονή! Όσοι παρουσιάζονται ως σωτήρες το μόνο που σώζουν είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μονόδρομος είναι η οργάνωση του αγώνα, η κοινή δράση και συμμαχία του λαού διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  
 
 
 
 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.