Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης γονέων με παιδιά ηλικίας 3-8 ετών στο Μαντούδι
Το Πρόγραμμα "ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ" αφορά σε βιωματική εκπαίδευση γονέων με παιδιά ηλικίας 3-8 ετών με προβλήματα διαγωγής/ υπερκινητικότητας και γενικότερα σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών τους. Βασίζεται στις αρχές της θετικής γονεϊκότητας και στοχεύει στη βελτίωση της σχέσης γονέα-παιδιού, στην ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και στη μείωση των δυσκολιών συμπεριφοράς του παιδιού.
Η έρευνα που διεξήχθη στην Πανεπιστημιακή Κλινική για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος έδειξε ότι υπήρξε σημαντική στατιστική και κλινική βελτίωση στη συμπεριφορά των παιδιών, ιδίως στους τομείς της εναντιωματικής συμπεριφοράς και της υπερκινητικότητας, καθώς και στη μείωση του γονεϊκού στρες.
Το Πρόγραμμα παρέχεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία υπό την αιγίδα της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα λάβει χώρα στο Μαντούδι και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας έως την Τρίτη 25/10/2016 στο τηλ. 6946972419 καθημερινά 10.00 – 22.00 (κα Παντελίδη) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pan.pantelidi@gmail.com δηλώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (Όνομ/μο, Επάγγελμα, Τόπο Κατοικίας, Τηλ. Επικοινωνίας). Για την ακριβή ημερομηνία της παρουσίασης θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας τηλεφωνικώς.

Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης:
Παντελίδη Παναγιώτα : MSc Παιδοψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος – Ειδική Παιδαγωγός
Μανουσάκη Κυριακή : Ψυχοπαιδαγωγός - Θεραπεύτρια Οικογένειας


1 Σχόλια:

Εάν θες και εκπαίδευση για να είαι γονιός τότε είμαστε εντελώς μα εντελώς χάλια όντα .

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.