Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Φήμες για επικείμενο κλείσιμο της Εθνικής στην Λίμνη


Κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λίμνη κλείνει και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται από το ΑΤΜ . Το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της Εθνικής είναι άλλο ένα πλήγμα για την περιοχή μετά το κλείσιμο πολλών άλλων υπηρεσιών και ζητούν απαντήσεις για την απαξίωση και την ερημοποίηση των χωριών μας.


Να σημειωθεί ότι έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Εθνικής Τράπεζας της Παραλίας Διστόμου (΄Ασπρα Σπίτια) και του Αλιάρτου, στο Νομό Βοιωτίας και σε άλλα μέρη της Στερεάς Ελλάδας.
 


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο τύπο  η Εθνική Τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 2.100 άτομα με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους της.
Έτσι το πρόγραμμα θα τρέξει σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων θα περιλαμβάνει 1.000 άτομα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί άμεσα.
Ως προς το ίδιο το πρόγραμμα αν ακολουθηθεί μια εθελουσία ανάλογη της Eurobank τότε μιλάμε για ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών και σε εργαζόμενους σε υποκαταστήματα της επαρχίας. Το ύψος της αποζημίωσης έφτασε ως και τους 45 μισθούς και κατ' ανώτατο όριο τα τις 180.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν και μπόνους, για εργαζόμενους στην επαρχία κυρίως, που έφτασαν και το 30%.


Περισσότεροι από 4.500 τραπεζοϋπάλληλοι θα δουν την... έξοδο από την εργασία τους μέχρι το τέλος του 2017 (και πριν την 1/1/2018), ενώ δεκάδες συνολικά τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα κλείσουν! Αυτό επιβάλλουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας τους!

Η... εκκαθάριση προσωπικού αποτελεί δέσμευση των τραπεζών έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGComp), η οποία ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης (restructuring plans) και το ερώτημα είναι με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα αποχωρήσουν αυτοί οι εργαζόμενοι.

* Ο σχεδιασμός των τραπεζικών διοικήσεων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτές, θα περιλαμβάνει πρωτίστως τις πωλήσεις μη τραπεζικών θυγατρικών στην Ελλάδα (ασφαλιστικές, τουριστικές επιχειρήσεις, asset management κτλ), από όπου αναμένεται να «ξελαφρώσει» το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, τα όποια νέα προγράμματα για εθελούσια έξοδο «τρέξουν» θα είναι περισσότερο στοχευμένα, σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις εργαζομένων Και αυτό γιατί στα προηγούμενα προγράμματα καταγράφηκε αποχώρηση στελεχών, διευθυντών και υπαλλήλων που οι τράπεζες θα ήθελαν να έχουν μείνει στο δυναμικό τους και αντίθετα δεν αποχώρησαν εργαζόμενοι που θα επιθυμούσαν να έχουν φύγει. Επίσης, αναμένεται να προσφέρουν πιο περιορισμένα κίνητρα σε σχέση με τα προγράμματα που «έτρεξαν» τα προηγούμενα χρόνια και έφταναν να δίνουν «πακέτο» αποζημίωσης που μπορεί να υπερέβαινε και τα 170.000 ευρώ.

- Για την Εθνική Τράπεζα η δέσμευση έναντι της DGComp είναι το προσωπικό να μειωθεί σε 10.695 εργαζόμενους από περίπου 12.300 στο 9μηνο εφέτος, και όπως αναφέρει η ΕΤΕ στο ενημερωτικό δελτίο της «απέχει από τη σχετική δέσμευση, δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις που αφορούν στην αποεπένδυση των εγχώριων μη-τραπεζικών δραστηριοτήτων».

- Η Τράπεζα Πειραιώς καλείται να μειώσει τον αριθμό των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, με μέγιστο αριθμό τα 650 μέχρι τις 31.12.2017 από 778 στο εννεάμηνο εφέτος και να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των υπαλλήλων έναντι της αρχικής δέσμευσης για μέγιστο αριθμό τους 15.350. Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο όμιλος απασχολούσε 15.715 άτομα στην Ελλάδα (δεν περιλαμβάνονται το προσωπικό της Ημιθέας Α.Ε. και των διακοπτόμενων δραστηριοτήτων της ΑΤΕ Ασφαλιστική).

- Το κλείσιμο 64 καταστημάτων στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2017 ώστε να αριθμούν 563 από 627 που ήταν στις 30/9/2015 επιβάλλει το αναθεωρημένο restructuring plan της Alpha Bank. Ωστόσο σε επίπεδο εργαζομένων καλείται να περιορίσει τον αριθμό τους κατά 174 άτομα μέχρι το τέλος του 2017, σε 9.504 άτομα από 9.678 που ήταν στο 9μηνο εφέτος. Η παραπάνω περικοπή μπορεί να επέλθει μόνο από τις πωλήσεις non core business assets και τις συνταξιοδοτήσεις.

- Το αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank, προβλέπει την μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα σε 510 κατ’ ανώτατο όριο έως το 2018, καθώς και του αριθμού των υπαλλήλων στην Ελλάδα σε 9.800 κατ’ ανώτατο όριο. Η τράπεζα σήμερα απασχολεί 10.803 εργαζόμενους, οπότε περίπου 1.000 θα αποχωρήσουν από τον όμιλο.* * * Η εικόνα του τραπεζικού χάρτη της χώρας έχει αλλάξει άρδην: Το 2008, προ κρίσης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ήταν 64.152 σε 3.888 καταστήματα. Το 2013 ο αριθμός αυτός είχε υποχωρήσει σε 50.167 και τα καταστήματα σε 2.886 και το 2014 σε 44.332 και 2.562 σημεία τραπεζικής παρουσίας. Μόνο το 2013 και το 2014 «έφυγαν» κάνοντας χρήση των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου συνολικά 11.700 εργαζόμενοι.

Το 2009 η Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε μέλη 33 ελληνικές και ξένες τράπεζες, ενώ στη χώρα λειτουργούσαν και 16 συνεταιριστικές τράπεζες.

Σήμερα οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ –ελληνικές και ξένες- είναι 8, ενώ υπάρχουν και 5 αλλοδαπές τράπεζες που λειτουργούν ως συνδεδεμένα μέλη.

3 Σχόλια:

Καλυβιωτη κανα καλό νέο θα ακούσουμε
Δεν αντέχετε άλλη κατρακιλα
Μας έφτασε στον πάτο και ακόμα θα δούμε πολλά έτσι όπως πας

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΛΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑΣΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ!!!!ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΤΩ!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΗΡΙΝΘΟ ΧΑΛΙΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΡΙΦΤΗΚΕΣ; ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΕΣΥ;;ΟΥΤΕ Η ΕΛΕΝΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.