Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Μόνο 128 από τους 274 δήμους υπέβαλαν οριστικά αιτήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Λήγει αύριο η προθεσμία

Όσοι δήμοι δεν έχουν υποβάλλει στο υπουργείο Εργασίας τα οριστικά τους αιτήματα για τις θέσεις και τα έργα που επιθυμούν να εντάξουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους 274 δήμους και προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις ως προς την υλοποίησή του, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι αύριο, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, καθώς η αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί έχει ήδη εκπνεύσει. Σχετικό κάλεσμα απηύθυνε με σημερινή επιστολή τους προς όλους τους δημάρχους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στην ΚΕΔΕ από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου, μόνο οι 128 δήμοι από τους 274 έχουν προβεί σε οριστική υποβολή των θέσεων και των έργων / δράσεων που θα υλοποιήσουν οι δήμοι στο πλαίσιο του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι η νέα γενιά προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, υλοποιείται σε 3 φάσεις, πρώτα σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, μετά στους επόμενους 34 Δήμους υψηλής ανεργίας και τέλος στους εναπομείναντες 274 Δήμους της χώρας.

Για αυτήν την τρίτη φάση οι 274 δήμοι θα έπρεπε να υποβάλλουν τα αιτήματά τους μέχρι 7 Οκτωβρίου. Μετά από σχετικά αιτήματά τους δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις, η τελευταία εκ των οποίων έληξε στις 25 Οκτωβρίου.

Μέχρι χθες λοιπόν μόνο 128 δήμοι από τους 274 υπέβαλαν τα οριστικά τους αιτήματα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία και στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του προγράμματος. Σύμφωνα δε με πρώτες εκτιμήσεις μετά από τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, έχει χαθεί ο στόχος να ξεκινήσει το πρόγραμμα, εντός του 2016, δηλαδή τον προσεχή Δεκέμβριο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.