powered by Surfing Waves

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Εξαιρούνται από τη διάταξη »Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» οι κλέφτες


Σε διαβούλευση τίθεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έρχεται να ικανοποιήσει την απαίτηση των πολιτών που συνοψίζεται στη φράση »Φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Η ρύθμιση εξαιρεί ωστόσο περιφερειάρχες, δημάρχους, υπουργούς, βουλευτές καθώς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς.
Η διάταξη προβλέπει δραστική μείωση των ποινών σε περίπτωση επιστροφής των χρημάτων ακόμα και σε περιπτώσεις απάτης υπεξαίρεσης ακόμα και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 που επισύρεται ποινή ισοβίων μειώνονται δραστικά οι ποινές.  Αν μάλιστα τα χρήματα επιστραφούν ως την απολογία μπορεί να επιβληθεί ποινή τριών χρόνων φυλάκισης και 7 χρόνων στην πρωτόδικη δίκη.


Σύμφωνα με την έτοιμη διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που παρουσιάζει «Το Βήμα» στις περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων σε περιπτώσεις απάτης υπεξαίρεσης ακόμα και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 που επισύρεται ποινή ισοβίων μειώνονται δραστικά οι ποινές.

Έτσι οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής: Αν τα χρήματα επιστραφούν ως την απολογία μπορεί να επιβληθεί ποινή τριών χρόνων φυλάκισης ενώ 7 χρόνων στην πρωτόδικη δίκη.

Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν περισσότεροι στη ρύθμιση αν συμφωνήσουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.