powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ασυδοσία. Ο Ψαρρός πάει να σκαπουλάρει τον απολογισμό πεπραγμένων. Δεν έχει να πει και τίποτα

Καρικατούρα  του Σαρκοζί "Η Γαλλία είμαι εγώ". Στην δικιά μας περίπτωση ισχύει το  "Ο δήμος είμαι εγώ"



Μπήκε  για τα καλά το 2014 και ο κ. Ψαρρός  δεν έχει κάνει ακόμη απολογισμό πεπραγμενων για το 2012. Αλλοι δήμαρχοι άρχισαν να κάνουν τους απολογισμούς πεπραγμένων του 2013.  Ο δικός μας σφυράει κλέφτικά; Τι κάνει η αντιπολίτευση γιατί δεν τον εξαναγκάζει να λογοδοτήσει ακόμη


Ο κ. Ψαρρός εκδήλωσε με δημόσια επιστολή στον κ. Παζάρα τον φόβο του για απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης.Ο απολογισμός πεπραγμένων είναι υποχρεωτικός και σύμφωνα με τον νόμο γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.  ¨Εχουν περάσει 9 μήνες και σε ένα μήνα αρχίζει επίσημα η προεκλογική περίοδος και ο κ. Ψαρρός δεν φαίνεται να έχει καμια διάθεση να λογοδοτήσει.

Στις 30 Οκτώβρη 2013 ο κ. Ψαρρός είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο  "ο απολογισμός είναι υποχρέωση των Δήμων. Όταν κρίνει ο Δήμαρχος θα γίνει. Και θα γίνει εντός του 2013. Δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο γιατί όπως καταλαβαίνεται υπάρχουν άλλες προτεραιότητες μες στο καλοκαίρι." Πέρασε το 2013 και 8 μήνες ουσιαστικής απραγίας και ο κ. Ψαρρός ξέχασε τι είχε δηλώσει και ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει . Συνεχίζει να παίζει ένα κρυφτούλι με την τοπική κοινωνία απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Ψαρρός λησμόνησε βασικές του προτεραιότητες όπως Σφαγεία – κλείσιμο Δημόσιων Υπηρεσιών κεντρικό οδικό άξονα  -Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μαλαισίνας και άλλα πολλά τα οποία ο ίδιος έλεγε, αυτός υπερηφανεύονταν και μερικές φορές πανηγύριζε. Δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Γιατί η αντιπολίτευση δεν επιβάλλει τον απολογισμό οπως δικαιούται να κάνει;

Το ερώτημα είναι γιατί η αντιπολίτευση περιορίστηκε στο να κάνει ερώτηση και δεν προκαλεσε τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απο τον νόμο. Με γραπτή αίτηση απο το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου μπορεί να προκληθεί η ειδική συνεδρίαση του απολογισμού σύμφωνα με το Ν3463/2006(άρ.217)


Κορυφαία πράξη

Ο απολογισμός πεπραγμένων είναι κορυφαία πράξη επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες που την εξέλεξαν «λογοδοτώντας» σ’ αυτούς. Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι δεν αισθάνεται την υποχρέωση να λογοδοτήσει σστους δημότες που τον εξέλεξαν.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.