powered by Surfing Waves

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η επιτροπή Καντζούρα δημοπρατεί 13 θέσεις στις παραλίες του δήμου. Προστατεύεται ο ημέτερος του Κυμασίου



Από το Διαύγεια


Κύριοι σύμβουλοι,
Θέτω υπόψη σας ότι με τις διατάξεις της ΚΥΑ Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 328/13-2-2014 τεύχος Β « Απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α’ Βαθμού».
Με την ως άνω σχετική ΚΥΑ η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του
άρθρου 13 του Ν.2971/2001 μας εκχωρήθηκε το δικαίωμα απλής χρήσης των
κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού-παραλίας που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της
περιφέρειας του Δήμου μας για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της ΚΥΑ στο
ΦΕΚ (δηλαδή 13/2/2014) έως και την 31/12/2014.
Στους χώρους για τους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα απλής χρήσης επιτρέπεται η τοποθέτηση αυτοκινούμενων τροχήλατων καντινών , μόνον όταν αυτές φέρουν αριθμό κυκλοφορίας , πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές δεν συνδέονται στερεά με το έδαφος και έχουν τη δυνατότητα άμεσης μετακίνησης τους σε κάθε χρονική στιγμή.
Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας επιτρέπεται μόνο εφόσον ο χώρος τοποθέτησης της απέχει τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα από εγκαταστημένες επιχειρήσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού .
Τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ αφού άκουσαν την εισήγηση του κ  Προέδρου , και αφού έλαβαν υπόψη:
1. ΚΥΑ Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033 (ΦΕΚ 328/13-2-2014 τεύχος Β).
2. Τις διατάξεις του Ν.3463/2006.
3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την παραχώρηση με δημοπρασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 της χρήσης για τοποθέτηση καντινών , ξαπλώστρων , ομπρελών, φιλέ Βόλεϊ, θαλασσίων μέσων αναψυχής σε όσους δεν διαθέτουν γειτονική χρήση του αιγιαλού επιχείρηση ή διαθέτουν αλλά η αιτούμενη χρήση δεν είναι συναφή με το επάγγελμα τους  Έτσι καθορίζονται οι χώροι ως εξής :

· Παραλία Μακρύ Γιαλός Τ.Κ. Βλαχιάς θέσεις (1) μία
· Παραλία Πηλίου Τ.Κ. Πηλίου θέσεις (2) δύο
· Παραλία Κρύας Βρύσης Τ.Κ. Κηρίνθου θέσεις (2) δύο
· Παραλία Αγκάλης Τ.Κ. Αγίας Άννας θέσεις (3) τρείς
· Παραλία Αχλαδίου Τ.Κ. Αχλαδίου θέσεις (1) μία
· Παραλία Αγίου Γεωργίου Δ.Κ. Λίμνης θέσεις (1) μία
· Παραλία Κιόσκι Δ.Κ. Λίμνης θέσεις (1) μία
· Παραλία Σηπιάδας Δ.Κ. Λίμνης θέσεις (1) μία
· Παραλία Ηράκλης Τ.Κ. Ροβιών θέσεις (1) μία

· Άλλης χρήσης (ξαπλώστρων , ομπρελών, φιλέ Βόλεϊ, θαλασσίων μέσων αναψυχής) σε όλες τις παραλίες που αναφέρονται ανωτέρω καθώς και στην παραλία Κοχύλι Δημοτική Κοινότητας Λίμνης .

Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας συνεδρίασης λύνεται η συνεδρίαση.
Σύμφωνα με αυτά συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΑΝΤΖΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ




Ο νόμος  2323/95 ορίζει ότι η  άσκηση του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου επιτρέπεται μόνο στις θέσεις που καθορίζονται και οριοθετούνται από τους δήμους. Με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους και ισχύουν για το επόμενο έτος, καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός των αδειών που πρόκειται να χορηγηθούν το επόμενο έτος και προσδιορίζονται ισάριθμες, συγκεκριμένες θέσεις για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων.  Η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθόρισε τον ανώτατο αριθμό αδειώνυπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β’και στάσιμου εμπορίου στο δήμο μας για το έτος  2014ως εξής  Α.  Άδειες Άσκησης Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου   Δύο (2) άδειες για καντίνες.

  Ο Τρόπος μίσθωσης και γενικά ο τρόπος εκμετάλλευσης των ακτών της διοικητικής περιφέρειας  του Δήμου μας θα γίνουν  όπως ορίζει  ο Ν. 2971/2001 , οι διατάξεις του  άρθρου 79 του Ν. 3463 και το  Β.Δ. 11/12-11-1929 περί διοικήσεως δημοσίων κτημάτων



Διαβάστε επίσης


Παράνομη χορήγηση άδειας απο το δήμο σε ημέτερο του αντιδημάρχου


Κράτος ημετέρων και αυθαιρεσίας στο Μαντούδι: Οι δημοπρασίες είναι για τα κορόιδα

Παράνομη χορήγηση άδειας απο το δήμο σε ημέτερο του αντιδημάρχου

Αυθαιρεσίες ημετέρου στο Μαντούδι

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.